Самолетът е 35-36-годишен, но е важно как е ремонтиран в

...
Самолетът е 35-36-годишен, но е важно как е ремонтиран в
Коментари Харесай

Ген. Спас Спасов: Пилотът на катастрофиралия СУ-25 край „Безмер” е направил най-важното

Самолетът е 35-36-годишен, само че е значимо по какъв начин е ремонтиран в Беларус, сподели той

Най-важното, което водачът на авариралия СУ-25 край „ Безмер ” е направил, е това, че е избавил себе си. Колкото и да е безценен самолета, не коства колкото човешкия живот. Това сподели в изявление за „ Здравей, България “ по Нова телевизия ръководителят на фондация „ Български военновъздушни сили ” военачалник Спас Спасов.

„ Доколкото знам, всички ремонтирани бойни самолети летят. Това са два двуместни и шест едноместни. Беларус е едно от местата, където ги ремонтират добре “, добави той.

Според него повода за авиокатастрофата може да е обвързвана със прекъсване на мотор, или с отвод на ръководството. 

Трябва да оставим експертите, които проверяват случая, съобщи генералът. 

 „ Непрекъснато се прави нальот. И при осъществяване да вземем за пример на 50 часа на машина се правят избрани процедури ”, изясни военачалник Спасов. 

„ При този аероплан техниката е много подсигурена, дублирана, с цел да може, в случай че откаже нещо, да премине на аварийна система. Това е станало в процеса на кацане. При него самолетът е в уязвим стадий. Ако нещо се случи, няма доста време за реакция. Този водач е умел – летял е на разнообразни видове самолети, само че когато има недостиг на време, не знаем по какъв начин ще реагира, който и да е водач. Най-важното е, че е избавил себе си ”, изясни той..  

„ Хубав беларуски ремонт на прекрасен 35-годишен аероплан... резервирам си правото да наблягам, че на тази възраст колкото и да е ремонтиран... “, разяснява водещият Виктор Николаев. 

„ И още по-възрастни летят. Важно е какъв е бил ремонтът “, сподели най-после ген. Спасов. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР