Самолет Юнкерс-52 (Ju-52) е катастрофирал в Швейцарските Алпи, предаде Reuters,

...
Самолет Юнкерс-52 (Ju-52) е катастрофирал в Швейцарските Алпи, предаде Reuters,
Коментари Харесай

Извънредно! Пътнически самолет се разби в Швейцария. Още не казват колко са жертвите

Самолет " Юнкерс-52 " (Ju-52) е аварирал в Швейцарските Алпи, съобщи Reuters, представена от Агенция " Фокус ".

Към момента няма доста публична информация какво тъкмо се е случило, само че има публично удостоверение на случая от самолетна компания JU-AIR. В известието си тя споделя, че на машината може да транспортира 17 пасажери и двама водачи, само че не е ясно какъв брой души е имало на тъкмо този аероплан.

" Имаме тъжното обвързване да обявим, че един от нашите самолети Ju-52 е претърпял акцидент през днешния ден.В момента нямаме повече информация ", съобщи самолетната компания на своя уеб страница. Швейцарската полиция сподели в профила си в Twitter, че пет хеликоптера и огромна избавителна задача са били изпратени на мястото на случая, който се е случил в западната част на планината Пиз Сегнас в кантона Граубюнден. Въздушното пространство над мястото на злополуката, което се намира на 2 450 метра над морското ниво, е затворено от Федералната работа за гражданска авиация на Швейцария. Местният вестник " Блик " заяви, че няма оживели след злополуката.  

По-рано в събота в Швейцария катастрофира още един дребен аероплан, като четиримата пасажери на борда са починали. Става въпрос за двама възрастни - мъж и жена, и две деца.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР