Самолет с четирима българи на борда се е разбил днес

...
Самолет с четирима българи на борда се е разбил днес
Коментари Харесай

Самолет с четирима българи се разби в Северна Македония

Самолет с четирима българи на борда се е разрушил през днешния ден в Северна Македония, съобщи " Нова Македония ".

Става въпрос за дребен аероплан Чесна P210N, който по-рано през днешния ден изчезва от радарите.

Самолетът е изпълнявал полет от Охрид до София. Поради неприятното време водачът е решил да се кацне в Скопие и е изискал позволение да продължи за София, като е съобщил за мощни турбуленции.

Намерени са останките от самолета, както и телата на четиримата пасажери - български жители, осведоми Агенцията за гражданска авиация.

По-рано шефът и ръководителят на борда на M-NAV Никол Тасески в изказване до Министерство на вътрешните работи заяви, че самолетът е изгубен в 16.16 часа локално време.

Самолетът е с немска регистрация.

Според " 24 часа ", починалите са семейство. Това са Георги и Калина Бошнакови, дружно с двете им деца. Георги Бошнаков е притежател на компания, която се занимава с преработване на боклуци. Съпругата му Калина Корнажева - Бошнакова е юрист. Двете умряли деца са на 14 и 18 години.

По информация на посолството ни в Скопие македонските паспортни служби са удостоверили, че при злополуката на дребен аероплан " Чесна ", изхвърчал през днешния ден от Охрид за София, на борда са били и са починали четирима български жители. Тяхната идентичност се обяснява.

Това се споделя в изказване на Външно министерство по случая.

Властите на Република Северна Македония са се обърнали за помощ към България в издирването на самолета, който е паднал в мъчнопроходим планински регион.

За случая е осведомен министър-председателят Бойко Борисов. Той е издал съответните разпореждания на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, който от своя страна е в контакт с министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония.​
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР