Само за три дни страната е регистрирала близо милион нови

...
Само за три дни страната е регистрирала близо милион нови
Коментари Харесай

COVID кошмарът в Индия - страната, в която кислородът се превърна в лукс

Само за три дни страната е записала близо милион нови случая. Починалите за денонощие са близо 3 хиляди.

Правителството употребява железопътната мрежа и въздушните сили, с цел да транспортира нужните за битката с епидемията средства до най-засегнатите райони.

Световната здравна организация дефинира протичащото се в Индия като “съкрушително напомняне” за това, което коронавирусът може да аргументи.

Болниците в столицата Делхи предизвестяват, че са стигнали точка на изкривяване. Почти всяко здравно заведение е на ръба, а запасите от О2 са на изчерпване. Критичните случаи са доста, а лекари предизвестяват, че някои пациенти могат да починат за минути.

“Кислород. Кислород. Кислород. Може ли някой да ми даде О2?”

Проблемът с количествата О2 в Индия е голям. Според информация на едно от лечебните заведения в Делхи държавното управление прави всичко по силите си и пренасочва тонове О2. Не постоянно обаче се доставят обещаните на лечебните заведения количества, а също така има и закъснения.

Телефонните линии са претрупани от хора, които молят за помощ.

В цялата страна родственици на болните се натрупат по зарядните станции, носейки празни бутилки, с цел да обезпечат на околните си О2. Има и черен пазар.

Това е втората вълна на инфекцията в Индия. Ръста на случаите идва след фестивала " Кумбх Мела ". Кулминацията на 10-дневните празненства бе ритуалното всеобщо къпане в река Ганг, в което се включиха милиони.

Ситуацията в страната се усложнява и поради нова разновидност на вируса, която се дължи на гъстото население и бързото разпространяване. Преди дни български медици също разясниха случая и обявиха, че има удобна среда вирусът да подбере най-хубавите за него разновидности. В този смисъл разновидността на ковид в Индия е стеснителен за останалата част от земното кълбо, тъй като е доста допустимо имунизациите да се окажат неефективни.

Заради разновидността B.1.617 доста страни са наложили възбрана за влизане на идващи от Индия. В Съединени американски щати това се отнася даже и за имунизираните.

" Надежда всяка тука оставете " - " Ад ", Данте Алигери

От началото на пандемията в Индия са умряли към този момент над 185 хиляди души. Кремациятат е единственият тип заравяне, позволен в индуизма. Крематориумите обаче едвам устоят на натиска.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР