Само за първите 4 месеца след началото на войната в

...
Само за първите 4 месеца след началото на войната в
Коментари Харесай

За 4 месеца са изнесени 4200 тона оръжие с подписа на Корнелия Нинова

Само за първите 4 месеца след началото на войната в Украйна са изнесени 4200 тона оръжие с подписа на Корнелия Нинова, разтоварени на летище Жешов в Полша, на 70 км. от украинската граница. Това съобщи на брифинг пред медиите някогашният началник на „ Кинтекс “ Александър Михайлов.

Той беше освободен от Корнелия Нинова, до момента в който тя заемаше поста министър на стопанската система.

„ За първите 4 месеца, от март до юни в това число, 60 самолета са транспортирали българско оръжие до това летище наоколо до украинската граница. 60 полета за 4 месеца значат, че през ден по 70 тона българско оръжие е отивало за Украйна.

Усреднена калкулация демонстрира, че за този 4-месечен интервал 4200 тона българско оръжие са доставени в пограничното на Украйна полско летище. За да може да се пресъздава това нещо, това са 212 тежкотоварни камиона, подредени в колона компактно един след различен в границите на 4 километра или, с други думи казано, от „ България “ до зала „ Арена Армеец “ на „ Цариградско шосе “.

На този декор госпожа Корнелия Нинова да твърди, че не знае къде отива българското оръжие, е освен несъстоятелно изказване, само че и обидно към българските жители “, сподели Александър Михайлов.

Ето какво още добави Михайлов във Facebook:

Г-жа „ Нито един патрон за Украйна “ е изпратила над 4 200 тона българско оръжие за там

Само за първите 4 месеца, след началото на войната в Украйна, са изнесени по въздух над 4 200 тона българско оръжие с подписа на Корнелия Нинова. Всички тези колета са разтоварени на полското летище Жешов (Rzeszow) на 70 км от украинската граница, което задграничните медии сочат за главния транспортен хъб за военна помощ за Киев.

Всички страни, които публично доставят оръжие за Украйна, го вършат през Полша, тъй като други разновидности за доставка съвсем няма. По море не може да се доставя, тъй като пристанищата на Украйна са обсадени от Руския морски флот. Самолет не може да се приземи непосредствено в Украйна, тъй като въздушното пространство на страната е доминирано от Руските Военновъздушни сили. Затова и единственият път за оръжейни доставки сега е по суша и то основно през Полша.

Откроява се един главен логистичен център за оръжейните колета - Летище Жешов. То се намира единствено на 73 км от границата с Украйна и за него може да се откри доста информация в непознати медии. 

В тази връзка изисках и получих публична информация от българското Министерство на външните работи за полетите с оръжие по това направление (вижте снимката). От нея е видно, че единствено за първите 4 месеца от началото на войната в Украйна (до 30-ти юни тази година) са осъществени 60 полета от България, които са превозвали оръжие до цитираното съвсем погранично с Украйна полско летище.

Това значи, че самолети доставяли по 70 тона българско оръжие за Украйна през ден, а калкулация по отношение на товарния потенциал на другите типове самолети демонстрира, че България е доставила общо към 4 200 тона оръжие за 4 месеца.

За онагледяване това съставляват към 210 тежкотоварни камиона ТИР, подредени компактно един след различен в колона в продължение на 4 километра или с други думи казано: от постройката на Народното събрание до зала Арена Армеец.

Месеци наред Корнелия Нинова твърди, че не знае къде отива българското оръжие и даже подсигурява неведнъж, че нито един патрон не е отишъл в Украйна. Официалните документи обаче демонстрират цялата истина.

Скандални са и думите на Нинова  от вторник, че през последните 2 месеца не е провеждала съвещание на Комисията, която издава разрешенията за износ на оръжие. Според цитираните от нея данни сега контракти за 1 милиарда евро без никакво съображение са арестувани. Представете си какви са пропуските за българската стопанска система и промишленост?!

Ясна е на всички политическата игра и поставения капан за Президента, тъй като неговия длъжностен министър, в случай че не позволи износа по насъбраните в Комисията заваления, ще генерира митинги от сектора и лавина от искания към страната за неустойки и пропуснати изгоди, а в случай че експорта бъде утвърден, то тя ще прокламира, че българско оръжие отива в Украйна през трети страни, нещо, което самата тя позволяваше в продължение на месеци.

Призовавам секторът да спре да бъде употребен за политически цели и в оптимално къси периоди износът по подписани контракти да бъде възобновен. До в този момент полети с тонове оръжие са летели през ден, а в последния месец всичко е спряло. Ако още 3 месеца продължава това партийно надхитряне ще унищожим промишленост, градена с години, в която работят хиляди хора! Това, от което заводите имат потребност е предвидимост!





Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР