Само за няколко дни Царевец и Трапезица изпревариха Перперикон в

...
Само за няколко дни Царевец и Трапезица изпревариха Перперикон в
Коментари Харесай

Царевец изпревари Перперикон. Гласувай за Чудесата

Само за няколко дни Царевец и Трапезица изпревариха Перперикон в конкуренцията за Чудесата на десетилетието. По мотив 10-ия празник на акцията „ Чудесата на България ” СТАНДАРТ предложи на вас – нашите читатели, дружно да изберем топ 10 на Чудесата на десетилетието. И по този начин още един път да отдадем заслуженото самопризнание на тези знаци от богатото ни културно-историческо завещание, които ни карат да се усещаме горди.

Подбрахме 20 знакови обекта, които са се трансформирали в обичани дестинации и чакаме да извършите избора си за ТОП 10. Критериите, по които сме подбрали обектите са няколко: осъществена реорганизация и консервация, социализация и цифровизация, доходи от туристически услуги, включване в районен маршрут, спомагателни атракции.

В първите часове на класацията, която стартира в събота, 5 декември 2020 година, поведе най-старият град в Европа Провадия – Солницата. След това Царевец и Трапезица изравниха, а по здрач и в неделя водещата позиция зае Перперикон. Веднага след него се подреди Панагюрското злато. В понеделник сутринта обаче Царевец и Трапезица заеха втората позиция, а през днешния ден към този момент задминаха Перперикон. За славните средновековни замъци са дали своят вот 21% от читателите на СТАНДАРТ, за скалния град на траките – 20 на 100. На трето място е Панагюрското злато с 9%, следва древен Пловдив с 8 на 100.

Патрон на акцията „ Чудесата на България ” в юбилейната десета година е българският еврокомисар Мария Габриел. Тя е създател на предговора към неповторимото издание „ 40 митове за Чудесата на България ”, в което СТАНДАРТ за първи път събра магнетичните предания за замъци, манастири, естествени явления, съкровища и културно-исторически атракции. Книгата ще е на пазара до десетина дни. Тя е специфичният ни подарък, за всеки, който се абонира за СТАНДАРТ през 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР