Само за два дни /на 16 и 17септември 2017 г./

...
Само за два дни /на 16 и 17септември 2017 г./
Коментари Харесай

За усложнена пожарна обстановка в област Кърджали предупреждават огнеборци

Само за два дни /на 16 и 17септември 2017 г./ на територията на област Кърджали са зародили 9 пожара, при които са унищожени 2 къщи, мебелировка и над 400 декара сухи треви и шубраци, оповестяват от Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Огнеборците предизвестяват за усложнена пожарна конюнктура в региона.

Пожарите са заплашили обитаеми места и горски територии и с помощта на своевременната интервенция на чиновниците от РД "ПБЗН "-Кърджали, подкрепени от локалното население и доброволците, огънят не е обхванал по-големи площи.

По данни на дирекцията за осемте месеца на годината, 75 % от общо 312 пожара зародили на територията на региона през този интервал, са заради немарливост при боравене с открит огън.

Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Кърджали насочва зов към жителите и гостите на региона да бъдат по-внимателни с огъня, а част от препоръките, които дават са да не се пали огън навън във прохладно време, наоколо до стрехите на постройките и под клоните на дърветата, в междублоковите пространства, където са паркирани коли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР