Само за десет години смартфоните станаха неотменна част от живота

...
Само за десет години смартфоните станаха неотменна част от живота
Коментари Харесай

За какво използваме най-много смартфона си

Само за 10 години смарт телефоните станаха неотменна част от живота на актуалния човек. Те се употребяват за телефонни диалози, достъп до информация в интернет, за работни цели, забавление и така нататък

Потребителите изразходват със смарт телефоните си повече време, в сравнение с с всяко друго устройство. При това хората в разрастващите се страни употребяват по-често умните телефони, спрямо хората в развитите страни.

Всеки четвърти собственик на смарт телефон прекарва с него над седем часа на ден. Към тази група се отнасят консуматори, за които това мобилно устройство е работен инструмент или главно средство за достъп до цифрово наличие.

А близо половината консуматори пък употребяват умните телефони по пет часа дневно, означават анализаторите от Counterpoint Research, представени от TechNews.bg.

Смартфоните се употребяват най-често за игри и достъп до интернет, съгласно 64% и надлежно 62% от интервюираните. Гласовите диалози са третото по значителност приложение с 56% от вота на потребителите в развитите държани като Германия и Япония, до момента в който в разрастващите се страни 54% от хората избират да поддържат връзка посредством SMS известия и интернет месинджъри.

Гледането на видео на смарт телефона е едвам на пето място измежду най-популярните приложения. Общуването в обществени мрежи заема шеста позиция.

Над половината от интервюираните в развитите страни имат абонаменти за онлайн услуги за доставка на цифрово наличие от рода на Netflix, Amazon Prime и други В разрастващите се страни пък набират известност приложенията за цифрови заплащания и електронни портмонета, с помощта на удобството и опцията за редуциране на изоставането от финансовата инфраструктура в развитите стопански системи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР