Само за 2 часа на мобилния пункт за стари електроуреди,

...
Само за 2 часа на мобилния пункт за стари електроуреди,
Коментари Харесай

130 кг малки електроуреди са събрани само за 2 часа на мобилния пункт

Само за 2 часа на мобилния пункт за остарели електроуреди, оголен през вчерашния ден, бяха събрани 130 кг дребни електроуреди. Правилното следващо отнасяне на характерните боклуци ще спести на природата 630 кг нездравословни излъчвания. Мобилният пункт е част от самодейностите, с които Столична община взе участие в Европейската седмица за понижаване на отпадъците – „ Време е за детокс “ (17 – 25 ноември 2018 г.).

Столичната община ще се включи в европейската самодейност и с пункт за изземане на рискови боклуци, който събира рисковите боклуци, включително медикаменти с изминал период и живачни термометри от семействата през днешния ден на ул. „ Париж “ № 5.

С фешън ревю ще приключи самодейността „ Детокс на дрешника “, която започва през месец септември и в границите на която посредством стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т текстилни боклуци от семействата. Част от старите облекла бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които създадоха от тях фешън сбирка „ Детокс на дрешника: Втори живот “, която ще бъде показана на 26 ноември 2018 година от 19 часа в зала 6А на НДК. Входът е свободен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР