Само ВОЛЯ мисли за децата на БългарияПоследователната политика към семействата

...
Само ВОЛЯ мисли за децата на БългарияПоследователната политика към семействата
Коментари Харесай

Безплатни лекарства за учениците до 4 клас

Само ВОЛЯ мисли за децата на България Последователната политика към фамилиите би трябвало да е народен приоритет, споделя Полина Цанкова в особено изявление за вестник " СТАНДАРТ "
Полина Цанкова е зам.-председател на парламентарната група " ВОЛЯ-Българските родолюбци ". Избрана е в 44-ото Народно събрание с мандат от Плевен. Зам.-председател е на Комисията по външна политика, член е на Комисията по европейските въпроси и надзор върху европейските фондове. Проактивна е и по политиките за здравето и живота на децата - неотдавна инициира възбрана за потреблението на енергийни питиета от подрастващите. По специалност е инженер. Омъжена е, има две деца. Пред вестник " Стандарт " тя споделя какво я е стимулирало да внесе законопроекта, коя е най-новата идея на ВОЛЯ и за какво поддържа Матео Салвини в политиката му против приемането на мигранти в Европейски Съюз.
Енергийните напитка са първа стъпка към наркотицитеНастояваме да се забрани използването на електронни цигари на лица под 18 г.Либерална Европа желае стопански мигранти и замяна на популацията, изрично срещу смеВОЛЯ е най-социалната партия в този парламент, тъй като живеес действителните проблеми на хората

- Г-жо Цанкова, за какво инициирахте законодателна смяна, която не разрешава използването на енергийни питиета от подрастващите?
- ВОЛЯ е единствената парламентарна партия, която има виновна и поредна политика към децата и фамилиите. Според нас това би трябвало да е и народен приоритет. Активната ни работа в тази посока породи самодейността " Пътна карта на детското благополучие ". Тя сплотява законодателни промени в региона на опазването на здравето, обществената политика и образованието. Целта ни е да предпазим децата и да създадем живота им в България по-сигурен и здравословен. Една от последните начинания, част от програмата " Пътна карта на детското благополучие ", е смяната в Закона за здравето, която планува възбраната на продажбата, използването и предлагането по какъвто и да е метод на енергийни питиета на лица под 18-годишна възраст. Предвиждаме и нещо доста значимо - тези рискови питиета да не се продават в учебните заведения, както и на 50 метра от тях. Няма по какъв начин да не сте виждали в междучасията към учебните заведения по какъв начин младежите притичват до околните магазини, с цел да си купят енергийни питиета. Някои даже ги използват вместо водата. Основният претекст с сътрудниците ми да предложим възбраната е, че тези питиета са извънредно нездравословни за детското здраве - от затлъстяване, зной, проблеми с бъбреците и черния дроб, със сърцето, до експанзия и пристрастяване. Експертите сигнализират, че те тласкат към последваща стъпка - използването на опиати!
- ВОЛЯ внесе и още едно предложение в отбрана здравето на децата. Разкажете и за него.
- Внесохме и корекция в Закона за протекция на детето, в която предвиждаме възбрана за използването на електронни цигари на лица под 18-годишна възраст. Оказа се, че до момента българското законодателство разрешава някои произведения за пушене да се продават и употребяват от деца. Затова, като виновни родители и законотворци, предложихме това да се ограничи и да се забрани използването, продажбата и предлагането на всички нетютюневи произведения за пушене. Независимо от устройството и технологията за добиване на дима.
- Защо единствено Българска социалистическа партия не поддържа концепциите ви?
- И двете оферти минаха на първо четене в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Само депутатите от Българска социалистическа партия не ги поддържаха, макар че участваха в съвещанието, те въобще не гласоподаваха. За следващ път социалистите демонстрираха, че се водят от теснопартийните си ползи! Може би Българска социалистическа партия не гласоподаваха, тъй като предложенията са на ВОЛЯ и за тях по-важно е не какви са концепциите, а кой ги предлага. И това не е за първи път. Колко стойностни оферти на ВОЛЯ не минаха в този мандат, единствено, тъй като ние сме създателите им. Така обаче групата на Българска социалистическа партия затвърждава мнението на доста българи, че социалистите не могат да са опция, не могат да обединят народа, не могат да са лицата на смяната, която българите чакат.
- Според анализаторите ВОЛЯ се трансформира в най-социалната партия в този парламент. Споделяте ли тази теза?
- Да, тъй като ВОЛЯ живее с действителните проблеми на хората, а не с измисления свят на политиците от остарялата система. На дневен ред е физическото оцеляване на жителите - поради коронакризата и следствията от нея. Преди ден групата на ВОЛЯ излезе с остра декларация във връзка проблемите в детското опазване на здравето. Разтревожени сме от неналичието на поредна грижа и политика в този бранш през последните десетилетия. Вземете даже казусът с неналичието на национална детска болница. България е единствената страна в Европа, която няма такава. И още дълги години май няма да има поради хиляди неуредици, освен законови. С сътрудниците ми от ВОЛЯ няма да се откажем да пазиме идеята за съвременна, безвредна и европейска болница за децата. Не може една страна да строи детска болница повече от 40 години! Виновниците за това са всички, които са управлявали през последните десетилетия и би трябвало да си понесат следствията! Това е безконтролно, граничещо с закононарушение по отношение на децата на България, към страданията им. Длъжни сме да осигурим и лекари за децата на България - знаете че няма неонатолози! Вижте статистиката за смъртността у нас! Какво вършим? Вижте демографският срив! С какво ще го преборим? С обещания ли? Държавата ни е голям дебитор на децата - както във връзка с здравните грижи, по този начин и във връзка с образованието и обществената политика. Време е да покаже, че с изключение на публични поръчки има и публичен интерес в името на децата!
- Затова ли стартирахте акцията на ВОЛЯ за безвъзмездни медикаменти за пенсионери и възпитаници?
- Това са част от аргументите. Политиците имат дълг пред най-уязвимите членове на обществото - децата и възрастните хора. Преди два месеца ВОЛЯ стартира национална акция за безвъзмездни медикаменти на пенсионерите над 65-годишна възраст и за децата до 4-ти клас. За учениците сред 5-ти и 8-ми клас пък предвиждаме на половина по-ниски цени за медикаментите. Над 160 000 българи към този момент ни поддържаха в начинанието, до момента в който другите партии си гледат конгресите, назначенията, комисиите... Както споделя нашият водач Веселин Марешки - това е ролята на ВОЛЯ - да сочи на останалите партии коя е вярната политика в полза на хората. А дали те ще вслушат - гласоподавателите ще преценяват.
В момента даже събираме практики по тематиката с безплатните медикаменти от българите, които живеят в чужбина. Важно ни е да си сверим часовниците. Ако получим по-голяма поддръжка в идващия парламент, ще успеем да завършваме концепцията.
- Преди дни в профила си в обществената мрежа Facebook споделихте, че подкрепяте Матео Салвини в борбата му против мигрантите, апелирам кажете повече за това?
- Сигурна съм, че читателите Ви са забелязали рискова наклонност, идваща от Брюксел, по която обаче в България настойчиво се мълчи. Само ВОЛЯ реагира, макар че няма евродепутат. Заедно с европейските ни сътрудници изготвихме единна позиция, че сме срещу този опит да се подмени кореното популацията на Европа!
Става въпрос за така наречен нов Пакт за миграция, който планува да се дава на страните-членки по 10 000 евро за всеки възрастен мигрант, признат на територията на съответната страна. Представяте ли си какво ще стане? Това са стопански мигранти, които нито една обществена система няма да може да поеме! Това наподобява на добре умислен подмолен проект за замяна на популацията на Европа! Интересно е и друго - дали сега има страна в Европейски Съюз, която дава толкоз пари за личните си жители? Кое постанова това харчене на милиарди евро финансов запас? Кой има интерес? Нима българските пенсионери нямат потребност от сходно финансиране от Европейски Съюз, да вземем за пример? Или пък младите експерти, лекарите, младите фамилии? В тази връзка преди дни написах, че поддържам битката на Матео Салвини против демократичната политика. Той е единственият европейски водач, който е извънредно пореден в тази посока. В момента има дело против това, че като министър на вътрешните работи отхвърли да пусне мигранти на италианска територия.
Време е Старият континент да си върне вековните фамилни и духовни полезности! Повече от всеки път Европа има потребност от новите си водачи като Салвини в Италия, Марин льо Пен във Франция, у нас подобен антисистемен водач е Веселин Марешки. Те обаче са неуместни за старите политически партии и по тази причина непрестанно търсят метод да ги дискредитират, да ги нападат... Сигурна съм обаче, че европейците ще създадат верния избор и ще заложат на смелите водачи, които ги е грижа за жителите на съюза!

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР