Само вие си решавате дали да спите с къси чорапи,

...
Само вие си решавате дали да спите с къси чорапи,
Коментари Харесай

За и против спането с чорапи

Само вие си решавате дали да спите с къси чорапи, или боси. Ако ходилата ви мръзнат и по принцип заспивате мъчно, не се колебайте да обуете чорапки. Най-вече през зимата те ви оказват помощ да се почувствате уютно. Трябва да внимавате обаче да не са прекомерно тесни и да не се впиват в кокалчетата. Пръстите би трябвало да имат задоволително място, с цел да мърдат. За предпочитане са чорапите от естествена материя като памук, с цел да не се потят краката. Разбира се, някои нощи умерено може да спите и боси, с цел да позволите на ходилата „ да дишат “ през нощта.

По въпроса за спането с чорапи хората се разделят на два лагера. Едните желаят ходилата им да са добре затоплени нощем, а други избират пръстите им да се проветряват. Но кой вид е по-добър? Ето какви са преимуществата и минусите на спането с чорапи:

Предимства:

1. Топли крайници, спокоен сън.

Най-вече през зимата чорапките обезпечават топлота на краката и оттова – на цялото тяло.  Но в случай че въпреки всичко не желаете да обувате чорапи, може да се стоплите с термофор или спомагателна покривка. Не е добра концепция да надувате парното, тъй като сухият въздух изсушава лигавиците.

2. По-лесно заспиване

Когато крайниците ни са топли, заспиваме по-лесно. От топлината кръвоносните съдове се уголемяват, телесната температура спада и кръвното налягане на собствен ред се намалява. Това алармира на тялото да се отпусне и сънят идва по-бързо.

3. Грижа за ходилата

Много хора се кълнат, че спят с чорапи, с цел да защищават ходилата си. Мнозина имат суха кожа, изключително на петите. Добре е да ги намажете с крем, преди да обуете чорапите. През нощта кремът ще попие добре в кожата и на сутринта тя ще бъде по-нежна.  

Недостатъци:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР