Само веднъж една от най-големите вериги ресторанти за бързо хранене

...
Само веднъж една от най-големите вериги ресторанти за бързо хранене
Коментари Харесай

Само веднъж „Макдоналдс“ е променял логото си. И то за да отправи силно послание

Само един път една от най-големите вериги заведения за хранене за бързо хранене в света, „ Макдоналдс “ е обръщала известното си лого с главата надолу. Целта е била да отдаде респект на всяка жена по света и да им подсети, че всички те са специфични по своя неповторим метод.

Добре познатото лого на „ Макдоналдс “ съставлява буквата М. Но обърнато то става на буквата W – буквата, с която стартира британската дума за жена – woman.

Това се случи през 2018 година, когато компанията реши да обърне логото си на 8 март, Международния ден на дамата, „ световният ден, празнуващ обществените, икономическите, културните и политическите достижения на дамите “.

Някои от хората, които забелязали смяната и не можели да повярват на очите си, мислейки, че са попаднали в успореден свят, сметнали, че това е обвързвано с продължаващата омраза друга верига за хранене Wendy’s. Но те бъркали доста.

„ За първи път в историята на нашата марка обърнахме нашите емблематични арки за Международния ден на дамата в чест на невероятните достижения на дамите на всички места и изключително в нашите заведения за хранене. “, сподели по този мотив основният шеф по разнообразието на „ Макдоналдс “ Уенди Луис.

Лорън Алтмин, представител на компанията, споделя, че смяната на логото е в чест на дамите по целия свят. „ Имаме дълга история в поддръжка на дамите на работното място, давайки им опция да порастват и да съумеят. “

Тя прибавя: „ В Съединени американски щати се гордеем с нашето разнообразие и сме горди да споделим, че през днешния ден 6 от 10 мениджъри на заведения за хранене са дами. “

McDonald’s не е първата компания, която отдава респект на дамите и покачва осведомеността за смисъла на равенството сред половете.

В предишното Johnnie Walker отдаваше внимание на дамите, като пускаше бутилка „ Jane Walker “ и даряваше по 1 $ на бутилка за благотворителни организации, чиято цел е да подобрят позицията на дамите в обществото.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР