Само в Измир са хванати 11 трафиканти и 92 мигранти,

...
Само в Измир са хванати 11 трафиканти и 92 мигранти,
Коментари Харесай

Турция разби в мрежа за мигранти през Измир и Истанбул към Гърция

Само в Измир са хванати 11 трафиканти и 92 мигранти, а гръцките медии настояват, че помощ е оказало и разузнаването на Атина
Турските управляващи са разрушили в Истанбул и в Измир мрежи на трафиканти, които прехвърляли незаконни мигранти към Гърция, оповестява Българска телеграфна агенция. Гръцкият вестник " Катимерини " пък твърди, че Анкара е употребила информация, получена от гръцкото разузнаване.

Акцията е резултат от интервенциите „ Щит-9 " и „ Щит-10 ", при които, както оповестява турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в X, службата за битка с незаконната миграция е заловила единствено в Измир 11 трафиканти и 92 мигранти. Подобна акция турската полиция е провела и в Истанбул. В двата града са открити стотици незаконни мигранти.

Гръцки публични представители са споделили пред „ Катимерини ", че след визитата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Атина при започване на декември, както и след визитата на гръцкия министър на корабоплаването Христос Стилианидис в Анкара, съдействието сред бреговите охрани на двете страни се е подобрило във връзка с контрола на миграционните потоци. Същото засилено взаимоотношение се следи и сред гръцката Национална разследваща работа и турското разузнаване Разузнавателна служба на Турция в областта на обмяната на информация, основно във връзка с дейностите на трафикантските мрежи. Неназован гръцки представител е споделил пред вестника, че преди няколко седмици от гръцките на турските служби са предадени подробни сведения с имената и адресите на трафиканти в Измир, Адана и Истанбул, които са получени от гръцкото разузнаване от информатори, както и при изявленията с мигранти, пристигнали по островите в източната част на Егейско море.

Източници от гръцката брегова защита, представени от изданието, означават, че през последните дни миграционните потоци са доста лимитирани, като отдават това не толкоз на неприятното време, колкото на реакцията на турската брегова защита.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР