Само трима от 23-ма директори на дирекции в Държавен фонд

...
Само трима от 23-ма директори на дирекции в Държавен фонд
Коментари Харесай

Масово директорите на дирекции в ДФЗ са с болничен или отпуск

Само трима от 23-ма шефове на дирекции в Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) сега са на работа. Това удостовери новият началник на ДФЗ Васил Грудев. По думите му пред Нова телевизия, останалите 20 са или в болнични, или в заплатен отпуск.
Попитан дали става въпрос за подправени болнични, Грудев отвърна, че няма по какъв начин да разяснява, като подсети, че било и летен сезон.
Дойде и идващият въпрос – дали от разпределяните от ДФЗ пари част отиват в джобовете на чиновници на фонда, като Грудев отговори, че звучало неуместно. Той разяснява поради последния случай на задържани служители от ДФЗ и по какъв начин в дома на единия били открити 1,8 млн. лв., които давал като заеми, в това число на компании за бързи заеми. Грудев обаче отбрани „ като извънредно почтен и професионален специалист ” задържания зам.-директор на ДФЗ Калоян Костадинов, тъй като го познавал персонално. Но новият шеф на ДФЗ „ изрично не вижда връзка ” карцерът на Костадинов да е поради абсурда с къщите за посетители и дали не е засегнал ползите на значими хора.
Що се отнася до аферата " Миню Стайков ", Грудев изясни каква е схемата – да се разделят стопанства за приемане на европомощ за единица повърхност, с цел да може да се вземат повече пари от съответния таван – от 1,5 до 3 млн. лв..
Няма по какъв начин да разясня, тъй като не знам – по този начин Грудев разяснява дали е допустимо Румен Порожанов да не е знаел за всички схеми около ДФЗ. Грудев видя панацея в прозрачността – ДФЗ да е отворен за публичното внимание, посредством електронизация и връзка. Комуникацията съставлява " съвременен колцентър, който да е връзката сред бенефициентите и специалистите ". Грудев изясни, че колцентърът следва да е формалният канал за 24-часова връзка, а не да се търсят връзки под масата, откакто някой план зацикли.
Що се отнася до къщите за посетители, досега са върнати 600 000 лв. от общо 15 млн. лв., които би трябвало да бъдат върнати – тъй като къщите за гостите не са къщи за посетители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР