Само три месеца след ремонт на пътната настилка в Шумен

...
Само три месеца след ремонт на пътната настилка в Шумен
Коментари Харесай

След ремонт за 120 000 лв.: Улица в Шумен отново пропадна

Само три месеца след ремонт на пътната настилка в Шумен - се появиха и първите проблеми. Ремонтът на компрометираната павирана улица е заплатен със заем от общината на стойност към 120 000 лева, а по нея към този момент има пропаднали сектори.

Николай Спасов живее на ул. " Любен Каравелов " в Шумен, паважната настилка по която бе пренаредена през есента на предходната година.

Пропадането е станало внезапно наоколо до шахта

„ Тук минаваше целия тежък трафик, танковия полк излизаше по паника по време на така наречената " карибска рецесия ". Всяка нощ се изнасяха по 40 – 50 танка, по 50 – 60 тона и тази улица нямаше една дупка десетки години. Как са ги положили тези павета? Означава, че има опция да се направи, а в този момент за три месеца минават леки коли и един камион на непорочност на денонощие “, описа той.

Паветата са пренаредени по контракт за ремонт на шуменските улици, който към момента не е заплатен на изпълнителя, споделят от общината.

Рила и Ропотамо не са ремонтирани от дълги години и към този момент са се трансформирали в неприветлив черен път

„ Определено това не е качеството, което ние можем да приемем, като приключена одеве улица. Това ще бъде отремонтирано и ние ще следим да бъде изпълнено качествено “, сподели зам.-кметът на Община Шумен Николай Симеонов.

Изпълнителят има свое пояснение за появилите се проблеми с ремонта.

„ Реално улицата няма дъждовна канализация, надлъжния надолнище е съвсем нулев и задържа влага, като задържа влага и вода надлежно се преовлажнява изпод основата и са се получили коловози тук-там “, изясни инж. Асен Тодоров, представител на компанията реализатор.

Със стоплянето на времето ремонтът на ремонтираната павирана улица ще стартира още веднъж.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР