Само три машини общо са спрели работа в днешния изборен

...
Само три машини общо са спрели работа в днешния изборен
Коментари Харесай

25 % е избирателната активност в Пловдив към 16 часа, в областта - 21 %

Само три машини общо са спрели работа в днешния избирателен ден в Пловдив и региона и там вотът е минал на хартиени бюлетини. Двете са в секционни изборни секции в регион " Тракия " в града, а третата - в Карлово, обощиха два часа преди края на изборния ден за Дарик ръководителите на РИК 16Калоян Сухоруков и на РИК 17 Янко Радунчев.

25, 17% е изборната интензивност в Пловдив към 16 часа.В съпоставяне с минали избори към този час, тя фактически е ниска, разяснява Калоян Сухоруков. Най-активни в изборния ден н Пловдив остават жителите нарайон „ Централен “ – 29,23%, следвани от„ Западен “ - 26,89%, а най-нискаактивността обичайно е в „ Източен “ – 15,94%, където се намира най-голямата ромска махала Столипиново.

Подаден е сигнал за пазаруване на гласове, само че към момента се прецизира дали касае Пловдив или Перник. Ако фактически се удостовери, ще го предадем на Прокуратурата, изясни Сухоруков.

Разписките в Пловдив от вота на гласоподавателите ще се броят на 100%, сподели още пред Дарик ръководителят на РИК 16.

До 16 часа в региона вотът си са дали 21,70% от имащите право на глас, съобщи за Дарик и ръководителя на РИК 17 Янко Радунчев. Най-висок още веднъж е процентът на гласувалите в Община Брезово - 27,89%, следвана този път от Община Асеновград - 25,19%, а най-нисък остава процентът на гласувалите в Община Раковски - 12,82%.

Една машина в секция в Карлово е дефектирала и най-вероятно там гласоподователите ще продължат да упражняват вота си с хартиени бюлетини.

И двамата ръководители на комисиите в Пловдив и региона обобщиха, че изборният ден минава доста умерено, без основни сигнали за нарушаване на изборния кодекс.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР