Само срещу 7 лева или 3,50 евро може да изкарате

...
Само срещу 7 лева или 3,50 евро може да изкарате
Коментари Харесай

Срещу 7 лв. на плажа в Гърция получаваме супер комфорт 

Само против 7 лв. или 3,50 евро може да изкарате през целия ден на плаж в Гърция. Толкова коства да си поръчаш фрапе и вода от заведенията, сред които е разпределена плажната линия. Това значи, че за по-малко от 7 лв. получаваш разхладителни питиета, шезлонг, чадър и прелестно море.

Миналата година фрапето и водата коствали единствено 2,50 евро, само че в този момент инфлацията и в Гърция си споделя своята дума.

За съпоставяне у нас междинната цена за сянка на плажа е 7 лв., като в случай че не опънете хавлия непосредствено върху пясъка, а предпочитате шезлонг, ще би трябвало да платите още толкоз.

В сумата не се включват питиета, а те се поръчват настрана от заведенията на плажа. Към момента цената на кафето на брега е към 3 лв., а бутилка вода коства към 3-4 лв..

Така общата сметка за същите услуги и питиета възлиза на 20 лв. на човек.

Не е вест, че доста българи избират гръцкото море и отдъхват в южната ни съседка, а не по родното Черноморие.

Бум на резервациите на наши туристи за отмора в Гърция през юни, регистрират туроператори от Благоевград. Базите на множеството са цялостни на 100% през този месец.

В предходните две години имаше отлив поради рестриктивните мерки, свързани с коронавирус пандемията.

" Сега хотелите в Неа Врасна и Паралия Катерини, които стопанисваме с гръцки сътрудници, са цялостни с български туристи. Те идват на Бяло море, тъй като тук е по-спокойно, морето е по-чисто, а и цените са по-приемливи ", твърди Васил Ангелов, притежател на благоевградска туристическа организация, съобщи " Телеграф ".

В момента за пет нощувки в хотел цената е 195 лв. на човек, което е 39 лв. на нощ.

В заведенията на хотелите безалкохолното коства 1,50 евро, толкоз е и кафето.

Трима души пък умерено може да хапнат и да пийнат в таверна против сумата от 90 лв..

" Миналата вечер бях на заведение с още двама души. За 200 грама узо, три пилешки пържоли, три салати, огромна бутилка минерална вода и кана с вино платихме 45 евро, което е напълно задоволително за страна като Гърция, където и храната е вкусна, и обслужването е на равнище ", сподели още Васил Ангелов.

Лаврак с цитруси с панорама към Дунав излиза 24 лв.



Любителите на изискани менюта в Русе имат значителен избор, само че по този начин е и за тези, които са решили да седнат в някое квартално заведение и да си прекарат хубаво за по-малко пари.

Най-нов е ресторантът на борда на един от първите наши първокласни круизни кораби по Дунав – " София “, където и цените не са по джоба на всеки. 450 г лаврак с цитруси да вземем за пример тук коства 23,90 лева, 230 г стек от сьомга е 26,90 лева, 300 г филе от сом – 23,90 лева, а същото количество филе от шаран – 19,90 лева

От морските блага – 250 г лангустини на плоча с билков зехтин е 29,90 лева, същата е цената и за 200 г октопод с черен трюфел. Порция от 250 г калмари на плоча е 19,50 лева

В други заведения в града, които не оферират панорама към Дунав, 200 г пържен облез е 7,50 лева, 300 г пържен сафрид – 9,00 лева, 300 г лаврак на скара – 16,90 лева, 200 г пъстърва на скара – 10,90 лева, 200 г калмари на тиган – 16,90 лева, 200 г скариди на тиган – 19 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР