Само след няколко дни ще отбележим 20 години от влизането

...
Само след няколко дни ще отбележим 20 години от влизането
Коментари Харесай

Николай Свинаров: Съчетаването на глобализация и демокрация представлява сериозна трудност

Само след няколко дни ще отбележим 20 години от влизането на България в Северно-атлантическия алианс. За това време в света във връзка с сигурността настъпиха големи промени - за жалост в негативна тенденция. Тези въпроси разяснява някогашният боен министър Николай Свинаров.

„ Как се стигна дотук? С битката за превъзходство сред два свята, единият от които не си признава, че към този момент го няма и желае да бъде възобновен. Другият свят, който се пробва да постанова демокрацията, мъчно премерва своите благоприятни условия, както по брой страни, по този начин и по териториално систематизиране. Това са процеси, които мъчно се ръководят “, счита Свинаров.

 
Глобализацията се оказа не по-лесно нещо от демокрацията. Съчетаването на двете към този момент съставлява сериозна компликация. И компликацията продължава – дай Боже, да откри положителна реализация.
„ За 20 години участие на България в НАТО нашата система за сигурност и защита се разви съгласно опциите и ресурсната обезпеченост. Мисля, че всяко едно държавно управление е съумяло да направи нещо, само че това е една доста минимална част от нужното “, изрази мнение някогашният боен министър.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР