Само след 2 седмици пловдивчани вече ще могат да се

...
Само след 2 седмици пловдивчани вече ще могат да се
Коментари Харесай

Откриват Градската градина в Пловдив с водни атракции, детски площадки и много зеленина

Само след 2 седмици пловдивчани към този момент ще могат да се разхождат в обновената Градска градина. Откриването на парка е планувано за 15 април, а няколко дни по-рано на сесия на Общински съвет ще бъде разисквано предлагането регионът към градината да стане пешеходна зона. 
Прочетете още
В момента текат последните залесителни действия, а по-голямата част от строително- ремнотните действия са завършени. Новоизграденият шадраван при започване на парка е приключен, подготвени са тротоарните алеи и са сложени стълбовете за уличното осветяване. 

Изградени са всички подземни връзки и мрежи са направени, както и две нови водни съоръжения - централния и сухия шадраван. В парка ще има четири водни атракции. Монтирани са новите детски площадки, а по всички алеи ще бъдат сложени дървени пейки. 

Идеята, градината да носи името на патриарха на българската литература Иван Вазов набира от ден на ден поддръжници в обществените мрежи, а кметът на регион " Централен " Георги Стаменов разгласи, че  ще я внесе за разглеждане на Общинския съвет, откакто мине 30 дневния интервал за публично разискване. 

 Ако съветниците одобряват предлагането, Градската градина на Пловдив ще носи името " Иван Вазов " и това ще бъде маркирано в административните документи.

Идеята е доста добра и съм уверен, че тя ще откри своята поддръжка. И се надяваме, че с разкриване на градината, тя ще носи името " Иван Вазов ", сподели кметът на " Централен ".

В момента се вършат проби на оборудванията, които ще работят в парка. Това са водните атракциони, осветяване, видеонаблюдение, всички подземни комуникаци. 

Дебатът към това дали да има обособена пешеходна зона към момента не престават, само че анкетите демонстрират, че пловдивчани, които избират пространството да бъде затворено за коли са доста повече. Предложението разделя и живеещите в региона. Част от тях виждам бъдещето на региона като втори Капан, а други считат, че това ще се отрази в отрицателен проект на наемите, които заплащат за пространствата, които са наели. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР