Само с помощта на близки страни като България, Украйна ще

...
Само с помощта на близки страни като България, Украйна ще
Коментари Харесай

Проф. Михаил Станчев: Украйна ще победи с помощта на близки приятели като България

Само благодарение на близки страни като България, Украйна ще може да продължи битката си с съветската експанзия. Това съобщи пред БГНЕС историкът проф. Михаил Станчев в навечерието на предстоящата аудиенция на украинския президент Володимир Зеленски.


Проф. Станчев е бесарабски българин и учител по история в Харковския университет – един от най-престижните в Украйна, който в предишното са приключили доста българи още от епохата на Възраждането. След началото на войната той е заставен да напусне безусловно без нищо града, който е обект на обстрел и е в непосредствена непосредственост до руско-украинската граница. Ученият намира добър банкет в София и продължава да преподава в Историческия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.

Историкът е съавтор на книгата „ Третата международна: Битката за Украйна “, в която тъкмо предвижда съветската инвазия против неговата татковина. Той не скрива вълнението си от дълго чаканата аудиенция на Зеленски. Според него една от аргументите, поради които украинският президент е поканен от държавното управление на акад. Николай Денков, е декларацията в поддръжка на участието на Украйна в НАТО. Този документ е изключително значим на фона на идната среща на НАТО във Вилнюс след няколко дни.

Иначе главните тематики ще бъдат свързани с военно-техническото съдействие сред двете страни.

„ Прекрасно знаем какво прави България – доставя нужните муниции, по този начин нужни за Украйна. Друг значим аспект е ремонтът на военната техника “, уточни проф. Станчев.

Неговото най-съкровено предпочитание е: „ Европа да продължи поддръжката за Украйна в нейната битка против експанзията на Русия, с цел да спре тази война. Ако не получаваме тази помощ, няма да сме в положение да издържим толкоз дълго. Само благодарение на близки страни като България може да победим “, акцентира пред БГНЕС проф. Станчев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР