Само с 22-ма души по списък и с едва 15

...
Само с 22-ма души по списък и с едва 15
Коментари Харесай

Изборен куриоз: Сгрешили протокол с 22-ма души по списък и 1...

Само с 22-ма души по лист и с едвам 15 дали своят вот е единственият непоправимо сбъркан протокол в Пазарджишко, научи " Марица ". Наложило се документът да бъде писан наново, на нова бланка. Това е направено още в изборната нощ.

Гафа позволили членове на една от коронавирус секциите в регионалния град. Когато протоколът попаднал в ръцете на хора от Районната изборна комисия, те побеснели, тъй като, по думите им, бил " тотално оплескан ". А гневът им бил и поради това, че при шепа хора по лист и още по-малко упражнили правото си на глас е неприемливо да има чак толкоз фрапантни неточности. Но и тъй като в секцията били наети сякаш опитни хора, неведнъж взели участие в избори и тази година, и по-рано.

Така или другояче, това се случило, по тази причина се наложило РИК да излезе със особено решение, гласящо, че " има сбъркан формуляр на протокол и е неотложно замяната с нов формуляр на СИК ".

Сбърканият протокол фактически е цялостен с ремонти и ​не​ясен тук-там. Една от грешките е при описването на бюлетините отвън изборната кутия, като в тази рубрика първо са отразени ​3 недействителни, след това е поправено на 0, само че словом са останали " три нула ". Коригирано е и цифрата на откритите в кутията бюлетини, както и в таблицата, където се отразява по какъв брой гласа имат обособените партии. Не липсват и неточности, зачертавания и ремонти при отразяването на преференциалния избор.

Като цяло обаче този път от РИК след изборната нощ регистрираха, че секционните комисии са се справили бързо, точно и са разбрали по какъв начин би трябвало да приготвят книжата си. Въпреки че за първи път се организират два избора в един ден, работата с обработването на протоколите е завършила към 9 сутринта в понеделник, а протоколите на РИК са признати без забележки в ЦИК, с какъвто резултат не на всички места могат да се похвалят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР