Само руският и украинският президент могат да определят кога войната

...
Само руският и украинският президент могат да определят кога войната
Коментари Харесай

Ердоган: Само президентите на Русия и Украйна могат да решат кога ще свърши войната

Само съветският и украинският президент могат да дефинират по кое време войната в Украйна ще завърши. Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Анадолската организация.

В изявление за Public Broadcasting Service (PBS) Ердоган акцентира, че не може да даде график за края на войната.

„ Невъзможно е да ви дам календар за това по кое време тази война ще свърши или какъв брой дълго ще продължи. Само Владимир Путин и Володимир Зеленски ще могат да ви кажат. И господин Путин в действителност е на страната на тази война да завърши допустимо най-скоро ”, добави още Ердоган.

„ Нямам причина да не им се поверявам. Колкото и да е благонадежден Западът, Русия е също толкоз надеждна. През последните 50 години ние стоим на прага на Европейския съюз и сега аз се поверявам на Русия не по-малко от Запада “, разяснява Ердоган.

Турция има друга позиция в света и страните-членки на Европейски Съюз имат своите позиции, президентът разказа Русия като един от най-близките съседи на Турция и сподели, че и двете народи имат обща история.

„ И по сходен метод продължава актуалният развой. Ние стартирахме зърнения кулоар Украйна. Общо 33 милиона тона зърно се изнасят за останалия свят, употребявайки Черно море. И ние не направихме това просто тъй като Европейски Съюз ни помоли да го създадем. Това беше филантропично обвързване, което поехме “, добави Ердоган.

Той напомни, че съветският му сътрудник Владимир Путин му е споделил, че скоро ще изпрати още един милион тона зърно и следи развиването.

„ Половината от моите доставки на природен газ идват от Русия, което значи взаимност от наша страна. Правим взаимни стъпки напред, сътрудничим си и в отбранителната промишленост. Можем да създадем всички тези неща дружно с Русия “, съобщи Ердоган.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР