Само преди седмица светът се сбогува с COVID и спешните

...
Само преди седмица светът се сбогува с COVID и спешните
Коментари Харесай

Ще научим ли от прилепите тайната на здравето и дълголетието?

Само преди седмица светът се сбогува с Коронавирус и незабавните обстановки към маймунската шарка, само че доста други значими здравни вести наподобява останаха на назад във времето – започвайки да вземем за пример от продажбата на контрацептиви без рецепта в Съединени американски щати и безплатното им даване в Италия. И това не е всичко, показва news.yahoo.com.

Често упреквани, че придвижват рискови вируси, прилепите може да са и източник на положителни вести. В изследване, оповестено предходната седмица, екип учени от Сингапур и Китай оповестяват, че са разпознали протеин, който може да изясни непробиваемия щит на прилепите пред възпалителни процеси, както и извънредно дългия им за дребни бозайници живот – в някои случаи до 40 години.

Според проучванията, откритият модифициран протеин, наименуван „ прилеп ASC2 ", потиска възпалителната реакция при прилепите. Учените са тествали и лечебния резултат на веществото, развивайки го в генно модифицирани мишки, които са посочили същите противовъзпалителни сили. В лабораторни условия и човешки кафези, третирани с протеина, са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР