Само преди минути завърши състезателната част на най-новия танцов фестивал

...
Само преди минути завърши състезателната част на най-новия танцов фестивал
Коментари Харесай

300 евро и квота за световното за победителите в танцовия фе...

Само преди минути приключи спортната част на най-новия танцов фестивал под тепетата – Dance Fair Bulgaria. Състезанието беше подготовка за едно от най-големите танцови надпревари в света Dance star - World master, което ще се организира в Хърватска.



Днес танцьори от цялата страна се състезаваха в 4 възрастови групи в стилове като градски, комерсиални танци, балет, акробатика, джаз, съвременни танци и мюзикъл.



Съдии в журито бяха танцьорът и хореограф, лекар по изкуствата Татяна Соколова, хореографът и балерина в софийската опера, както и част от треньорския екип на националния тим по художествена гимнастика Елица Луканова и хореографът, танцьор и притежател на голям брой танцови награди Яница Атанасова.



Всички най-хубави танцьори от всяка категория бяха отличени с награди. Двамата най-хубави състезатели - мъж и жена получиха и парична премия от по 300 евро. Отличените като най-големи гении бяха Виктория Илиева и Димитър Мирчев.


Най-добрите състезатели в обособените категории завоюваха и кроти за международното танцово съревнование в Хърватска.



Тази вечер пловдивчани и гостите на града ще могат да се включат в два безвъзмездни урока по салса и хип хоп пред общината, а по-късно и да следят танцовото шоу на едни от най-хубавите танцьори в България, познати от разнообразни телевизионни риалти формати.



Утре фестивалът продължава с българският хип-хоп шампионат HIP HOP INTERNATIONAL, който се организира след 9-годишна пауза.



Фестивалът се организира за първи път в града под тепетата и е част от Културния календар на Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР