Само преди ден, за 4-ти пореден път България не получи

...
Само преди ден, за 4-ти пореден път България не получи
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Време е да се поеме политическа отговорност заради лишаването на страната ни от европейска солидарност

Само преди ден, за 4-ти следващ път България не получи зелена светлина за Плана за възобновяване и резистентност, а отсрочване на оценката с още един месец, и по този начин до по кое време?!

От ноември месец 2020 година до 30 април 2021 година страните членки на Европейски Съюз можеха да внесат своите проекти, само че Томислав Дончев и държавното управление „ Борисов “ 3 не го направиха. Направи го служебното държавно управление на Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, 6 месеца след крайния период, импортиран на 15 октомври 2021 година, само че какво от това?! Поредното отсрочване на проекта за България ни лишава от опцията страната ни да получи предплатено финансиране в размер на 1,6 милиарда лв..

Съседна Румъния получи задатък 3.7 милиарда евро – при започване на януари т.г., Гърция 3.8 милиарда евро – през август 2021 година България с изключение на, че ще продължи да чака, получава и бонус инспекция от страна на евродепутати от комисията по бюджетен надзор, с цел да се срещнат с ръководството на средствата предоставяни от бюджета на Европейски Съюз в остарелия програмен интервал, с отговарящ Томислав Дончев.

И до момента в който хиляди български жители от разнообразни сфери на развиване чакат европейско финансиране, което в най-хубавия случай ще получим вероятно следващата година, единствено преди два дни кабинетът на Петков реши да усили държавния дълг с половин милиард лв. под формата на държавни скъпи бумаги.

Време е да се поеме политическа отговорност за протичащото се през последните три години. Статуквото - Борисов, Дончев, Петков, Василев и Радев, доведоха страната до мощна съветска взаимозависимост, отнемане на страната ни от европейската взаимност в сложен миг за България и усилват държавния дълг със 7,3 милиарда лв. в бюджета за 2022г.

Трябват действителни дейности, а не да ни изясняват от телевизионните екрани и взаимно да се упрекват КОЙ е отговорен. Видно е че смяна няма, а има единствено замяна на хора. Статуквото продължава. Докога?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР