Само пред Euronews Bulgaria говори румънската музикална мегазвезда Minelli от

...
Само пред Euronews Bulgaria говори румънската музикална мегазвезда Minelli от
Коментари Харесай

Minelli пред Euronews Bulgaria: Пиша музиката си сама, за мен е важно тя да докосва

Само пред Euronews Bulgaria приказва румънската музикална мегазвезда Minelli от Global Records, която ще ни опише за новия си албум, който излезе преди броени часове. С нея беседва продуцентът на предаването Веселин Вълчев. 

И по този начин, Минели, вие сте доста красива и в действителност супер сполучлива. Песента ви „ Rampampam “ към този момент има повече от 250 милиона гледания в YouTube, а песента Ви „ Mmm “ също е доста известна тук, като двете песни заеха челни позиции в международната ранглиста на търсачката за песни Shazam и в Spotify. Почти всички твои песни стават тотални шлагери тук в България. Кажи ми, каква е рецептата за този триумф?

Нямам загадка, просто отивам в студиото и сътворявам ария. Много е мъчно да усетим дали една ария ще стане шлагер още до момента в който я пишем. Пускам нови и нови части и едвам тогава виждам по какъв начин въздействат на хората. Това се случи и с песента ми „ Rampampam ”.

Добре, дано продължим оттова, безусловно от началото на деня в среднощ вие пуснахте министър председатели на разнообразни песни в канала си в YouTube, които са част от новия ти албум, видяхме обложката му в формалните ти профили в обществените мрежи, нашите фенове в този момент ще видят това, наподобява ужасно. „ Silver and gold – глава II “ е името му, за какво се споделя по този начин и наличен ли е към този момент за почитателите?

Мисля, че новият ми албум веч е качен във всички платформи. А що се касае до името (Silver & Gold - Chapter 2) –„ Сребро и злато - Глава 2 “.., всичко, което съм пускала към този миг беше метафорично глава 1. И макар че това е първият ми албум, за мен той е втори. Всъщност той е много значим и за кариерата ми. Колкото до „ Сребро и злато “, в случай че погледнете листата с песни вътре, ще видите една тъкмо със същото заглавие. Именно тази ария персонално за мен носи особено обръщение. Целият албум е като едно богатство, извънредно скъп.. А името, което носи, е значимо.

С кого работи по албума?

Работих по албума дружно с екипа си и продуцентите ми в Румъния, само че в действителност го сътворих в разнообразни градове. Някои от песните написах в Стокхолм, Берлин, Лондон, други в Дубай и Амстердам.. Искрено се любувах на процеса. И знаете ли, не имах намерение да пущам албум до момента в който не излезе „ Rampampam ” и всички не започнаха да ме питат по кое време ще чуят и албум. Аз им отговарях, че няма е скоро, защото нямам сходни проекти. Но след това се запитах: „ за какво, в случай че хората го желаят, да не го направя? “. Трябваше да основа албум за хората със специфична идея, цяло прекарване за слушателите. И ето по този начин се залових на работа.

Колко песни включва албумът? Всички ли към този момент са издадени, какъв брой от тях имат видеоклипове? 

Има общо 14 песни. Вече сте чули „ Could be something “, “Deep sea ” и “Think about you ”. Останалите 11 са изцяло нови за публиката ми.

Смяташ ли да клипираш всички нови песни от албума?

За мен е доста значимо видеоклиповете ми да имат идея, да описвам история посредством тях. И да, всяка ария има избрана визуализация. След като пусна частите обаче ще помисля и за по-комплексни видеоклипове на някои от тях. Знаете, всички песни са визуализирани, само че е друго.

Надявам се, че Вашите български почитатели ще имат достъп до албума допустимо най-скоро. Но разкажи ми малко повече за новата ти ария. Участваш в нея в колаборация с сътрудника ти SICKOTOY, чия беше концепцията?

Със SICKOTOY записвахме дружно в Дубай. Започнах да работя по песента с него и още един доста надарен текстописец от Амстердам. Исках и тази ария да носи мрачната сила, която почитателите ми познават от други части. И един път щом песента беше подготвена, взехме решение, че би трябвало да я изпеем дружно.

Откъде в действителност идват концепциите за твоите песни, знам, че пишеш доста от тях сама. Можем ли да кажем, че огромна част от големия ти триумф досега е резултат и от това да правиш нещата сама за себе си, изпипани до последния подробност, тъй като ти стоиш зад огромна част от подготовката?

Да, пиша музиката си напълно сама. Това е доста значимо от мен. Никога не взимам подготвени песни от други хора. Важно е за мен да съм в стаята, да премислям концепцията, да диря думите или историите, които ме въодушевяват. Мога да бъда въодушевена от имитация на някой филм или пък от по-екзотични думи, в случай че мога да ги нарека по този начин, които диря в гугъл. Приятелите ми също имат доста истории за описване, тъй че муза има безусловно на всички места. Аз просто я придвижвам в музиката ми.

Как избирате хората, с които да работите?

Основният ми екип е тук в Румъния- Алекс Котой, Марти, Себи, Вики. Това са хората, с които сътворих Rampampam. Имам обаче екип и в Лондон и в Швеция. Ако протоколирам някъде с някого, и доста ми харесва работата му, запаметявам това момче или момиче за идни песни.

Върху какво работиш в този момент? Какъв ще е идващият ти план?

На първо време желая да чуя противоположната връзка от този албум. В момента сме фокусирани върху участията ни, защото през лятото предстоят много фестивали. Ще пусна и още едно парче от „ Сребро и злато: Глава 2 “, тъй че все още всичките ми проекти са към албума.

Може ли някой ден да те забележим в колаборация с български актьор? Чувала ли си нещо отсам?

Може би, не знам... Никога не казвай в никакъв случай.

Планираш ли да посетиш България тази година? И къде могат да те видят твоите български почитатели?

Честно казано сега не знам дали имам проведено присъединяване в България, само че сигурно доста скоро ще дойда. Може би още това лято. Публикувам всичките си дати на концерти в Инстаграм.

А какъв според теб е ключът към триумфа на румънската музика? Вие вършиме пъклен доста шлагери.

Не знам, в действителност. Лично аз съм доста запалена по музиката и работя крепко. Смятам, че точно това е ключът към триумфа. Работа, религия в себе си, както и неизменност. И да „ горите “ за музиката. Не мога да кажа единствено един фактор, доста повече е. Работа и отново работа и огромно предпочитание за реализиране на мечтата.

Пожелавам ти още доста триумфи и здраве, пожелай нещо на почитателите си тук, в случай че искаш?

Искам да благодаря на почитателите си за цялата поддръжка и да им пожелая да се насладят на албума ми.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР