Само половината от световното население смята, че живее в демокрация,

...
Само половината от световното население смята, че живее в демокрация,
Коментари Харесай

Проучване: Едва половината от хората по света смятат, че живеят в демокрация

Само половината от международното население счита, че живее в народна власт, демонстрира оповестено през днешния ден изследване.

Анкетата, в която са взели участие над 150 000 души от 57 страни, е направена от немска социологическа организация.

В Съединени американски щати 46 % от запитаните считат, че страната им е демократична, а съгласно 40 на 100 тя не е задоволително демократична. Над половината американци споделят, че Съединени американски щати имат позитивен резултат върху демокрацията по света, само че болшинството от запитаните от западни страни като Канада и множеството европейски страни усещат, че въздействието е отрицателно, предава Българска телеграфна агенция.

В Европа 52 на 100 считат, че Европейски Съюз не работи в полза на множеството европейци. Най-критични са Италия, Франция и Гърция.

Според множеството европейци банките и финансовата промишленост имат отрицателен резултат върху демокрацията в техните страни, а най-критични по тази тематика са гърците.

Над 40 на 100 от запитаните в Съединени американски щати, Канада и Австрия мислят, че обществените мрежи като " Facebook " и " Туитър " въздействат зле на демокрацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР