Само няколко дни, след като финансовият министър Владислав Горанов прикани

...
Само няколко дни, след като финансовият министър Владислав Горанов прикани
Коментари Харесай

Горанов: Нека общините да си въведат подоходен данък

Само няколко дни, откакто финансовият министър Владислав Горанов прикани общините да вдигнат налозите за парцели и коли, той даде следващата свежа данъчна концепция на кметовете - да вкарат подоходен налог на своя територия. С това безконечният и ялов досега спор за несъстоялата се финансова децентрализация зави в нова посока.

Може да се обмисли още веднъж концепцията общините да вкарат подоходен налог за своите поданици, с който да покриват разноските си, предложи финансовият министър Владислав Горанов в отговор на парламентарен въпрос на депутатката от левицата Дора Янкова.

От години локалната власт упорства страната да преотстъпва на общините 2 процентни пункта от 10-те % налог върху приходите на физическите лица в съответния район. Горанов обаче е изрично срещу.

" Ако се одобри концепцията 2 п. п. от подоходния налог на хората да остава в общините по местоживеене, по-богатите общини ще станат още по-богати ", аргументира се финансовият министър.

По думите му сходна мярка ще коства към 700 млн. лева годишно, което ще ограничи опциите на страната да прави кохезионна политика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР