Само небесни тела с размер един километър и повече са

...
Само небесни тела с размер един километър и повече са
Коментари Харесай

Способен ли е астероид да разруши Земята

Само небесни тела с размер един километър и повече са способни да разрушат Земята, изяснява шефът на Института по галактически проучвания на Руската академия на науките, представен от Lenta.ru, написа novini.bg.

„ Големи галактически тела, такива като Тунгуския астероид, падат на Земята един път на стотици години и провокират опустошения. Ако приказваме за пагубни въздействия на планетата заради метеорити, то това, условно казано, се случва един път на милион години. Тaкива огромни обекти се виждат отдалече, ние можем авансово да изчислим тяхната орбита и да определим какъв брой близо ще дойдат до Земята “, споделя ученият. Той също прибавя, че на Земята годишно падат по няколко дребни астероида. По думите му те най-често се озовават в океана, защото той заема две трети от планетата. Владимир Сурдин от Астрономическия институт „ Щернберг “ прибавя, че заради дребните им размери те може да се открият едвам няколко часа преди рухването им на Земята.

По-рано стана известно, че астероид пробил покрива на къщата на жена в канадския град Голдън и паднал на възглавницата до нея. Жената не схванала по какъв начин камъкът се е озовал на леглото до нея и позвънила в полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР