Само като погледнат лицето ви, хората могат да разберат дали

...
Само като погледнат лицето ви, хората могат да разберат дали
Коментари Харесай

Социалната класа се отпечатва върху лицето

Само като погледнат лицето ви, хората могат да схванат дали сте богати или небогати, открива ново проучване. На тази база те могат да вършат и други преценки: да вземем за пример, че богатите е по-вероятно да бъдат назначени на работа.

Това демонстрира, че нещо толкоз дискретно, като сигналите за обществената класа по лицето, могат да засилят класовото разделяне, счита водещият създател на проучването, Тора Бьорнсдотир.

„ Тези първи усещания могат да се трансфорат в един тип самоизпълващо се знамение. То ще позвлияе на вашите взаимоотношения и на опциите, които имате пред себе си. “

Причината евентуално е, че щастливото или предостатъчно изражение (или обратното) постоянно се отпечатват върху лицето през тийнейджърските години или през ранната зрелост.

Ето няколко образеца от проучването. Можете ли да познаете кои лица наподобяват по-богати и кои – по-бедни? Ако се вгледате по-продължително (долната колона може би е по-бързо разпознаваема за европейците), ще забележите, че лицата отляво (А) наподобяват по-доволни от лицата вдясно (B).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР