Само два месеца след пренареждането на паветата пред НС, май

...
Само два месеца след пренареждането на паветата пред НС, май
Коментари Харесай

Само два месеца след пренареждането на паветата пред НС, май ще ги редят наново

Само два месеца след пренареждането на паветата пред Народно събрание, май ще ги редят отначало. За това алармират от Столичната община. Причината е проваляне и разбъркване на настилката тук-там и отваряне на фуги.

Сагата с пренареждането на жълтите павета стартира преди към година. След първия ремонт, още на първата седмица, настилката се размести. От общината оповестиха, че следва ново пренареждане. Вторият опит стартира през лятото и завърши през септември.

Беше употребена нова технология - паветата се сортират авансово, а през 10 метра се поставят железни профили. Дефектите обаче към този момент са забележими.

Бившите ръководещи от ГЕРБ обясниха, че за ремонта в засегнатия сектор не е платено на компанията реализатор, а новият кмет може да наложи неустойки в размер на 5 млн. лева Припомниха и че от Националния институт за недвижимо културно завещание не са одобрили концепцията за полагане на смола във фугите и по този начин се е стигнало до технологията с железни профили, съобщи Нова тв.

„ Консултирал съм се с специалистите и те са на мнение, че поради дъждовете и поради трафика, към металните шини се е получило проваляне поради слягането на пясъка. Затова е добре да се намерения за нов вид със смола и всяко едно паве да си има свое гнездо ”, разяснява общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Фирмата реализатор ще бъде санкционирана, обявиха от ПП- Демократична България (Спаси София). Нова технология на редене обаче няма да има. „ От 1906 година до ремонта на ГЕРБ паветата не се бяха приплъзнали. Предстои да уточним тъкмо какво би трябвало да бъде направено, най-вероятно ще е належащо да бъдат отстранени металните профили, които сега основават проблем за настилката ”, посочи общинският консултант от ПП-ДБ (Спаси София) Стефан Спасов.

От опозицията в лицето на Българска социалистическа партия желаеха отговорността да се поеме от  основния проектант на София Здравко Здравков. „ Няколко пъти създаваха тестови площадки, опитаха, пробваха доста технологии и избраха тази. Очевидно не е подобаваща, откакто две години продължаваме да си приказваме за жълтите павета ”, уточни общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Пешев.

От компанията реализатор „ Трейс ” обявиха, че са единствено реализатори на плана и са следвали заданията на общината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР