Само 6 минути медитация преди лекции могат да помогнат на

...
Само 6 минути медитация преди лекции могат да помогнат на
Коментари Харесай

Медитацията подобрява оценките на студентите

Само 6 минути медитация преди лекции могат да оказват помощ на студентите да получат по-добри оценки, сподели ново изследване. 

То е направено измежду студенти от Калифорнийския университет. Станало ясно, че тези, които практикуват дзен и изкуството да медитираш, се оправят по-добре на изпити, проби и други академични провокации, споделя сп. Mindfulness. 

В един от опитите студентите, медитирали преди започването на лекция, могли да се съсредоточат доста по-добре и да извлекат повече информация от часа спрямо другите. Учените разкрили, че като наблюдават кой медитира, могат даже да предскажат кой ще се провали и кой ще изкара положителни оценки на иден тест! 

„ Данните ни демонстрират, че медитацията оказва помощ на тези студенти, които се затрудняват с концентрацията и вниманието ”, обявиха създателите на изследването – проф. Робърт Юманс от университета „ Джордж Мейсън ” и докторанта Джаред Рамсбърг от Университета в Илиноис, Съединени американски щати. 

„ За страдание, най-вече разсеяни студенти има измежду първокурсниците, защото този вид младежи, които се затрудняват да си постановат дисциплинираност и да се саморегулират, най-често напущат университета, преди да са достигнали по-горни курсове ”, прецизират още създателите. 

„ Само шест минути медитация носят по-добри резултати на тестванията ”, дава обещание Рамсбърг, който е практикуващ будист. „ Смятам, че в случай че медитацията може да увеличи умствената изясненост, концентрацията и самодисциплината, тя може да се окаже потребна и в редица други обстановки и за доста други цели ”, счита той. „ Като цяло, в случай че сте малко по-съсредоточени и грижовно настроени към себе си и мястото си в света, ще получите и значими на практика облаги – в тази ситуация, по-добри резултати в учебно заведение. ” 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР