Само 6 лева ще изхарчим да отидем до морето, ако

...
Само 6 лева ще изхарчим да отидем до морето, ако
Коментари Харесай

Ето това е най-евтиният начин да стигнете до морето

Само 6 лв. ще изхарчим да отидем до морето, в случай че караме електрически автомобил, сподели Иван Левков от промишлен клъстер „ Електромобили” пред Дарик радио. Според него разходът за ток на всеки притежател на електрическо возило на месец е към 10 лв..

Какво ще спестим, в случай че създадем сходна покупка?
Шест лв. разход на автомобила до морето звучи атрактивно на фона на 50 лв. за бензин и то в случай че колата ви е икономична. Но Иван Левков акцентира и други преимущества:

" Като стартираме през икономичността и неналичието на настоящи поправки и прегледи, при които би трябвало да следите масла, филтри, течности, в това число и накладките, които при електрическите автомобили се сменят на 200 000 км ".
Разбира се, първичната инвестиция не е дребна. Най-евтиният електрически автомобил коства към 25 хиляди лв., само че можете да го наемете против 500 лв. на месец.

Проблемът е със станциите за зареждане, които са незадоволителни в провинцията, макар че батериите на най-новите модели електрически возила могат да устоят до 400 километра. Има разнообразни благоприятни условия за зареждане, изяснява Иван Левков.

" Най-евтиният е, когато се зареждате у дома през нощта. След това на станции, където зареждането става до 3 часа ", уточни той.
Около 2000 души у нас имат електрически автомобили. Ако живеят в София, могат да се възползват от гратис паркиране и липса на общински налог.
От промишлен клъстер „ Електромобили” упорстват и за безвъзмездни винетки, само че по този въпрос няма консенсус с държавното управление.
Безспорно електрическите возила от ден на ден ще навлизат в нашето всекидневие, само че към този момент те остават по-скоро разкош за множеството българи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР