Само 50 дни след тежкия пътен инцидент, при който загина

...
Само 50 дни след тежкия пътен инцидент, при който загина
Коментари Харесай

Приключи разследването срещу мъжа, който прегази с БМВ балетиста Мартин Чикалов на пътя във Варна

Само 50 дни след тежкия пътен случай, при който почина 38-годишният балетист от варненската опера Мартин Ч., Окръжната прокуратура във Варна завърши следствието и предяви материалите по делото против неправоспособния лидер Петър З.

``
реклама

Припомняме, че на 10 септември тази година 25-годишният Петър, управлявайки „ БМВ “ без дееспособност и с превишена скорост, блъсна 38-годишния Мартин, след което избяга от местопроизшествието и се укри. Той бе разгласен за общодържавно търсене.

След задържането му Окръжната прокуратура във Варна го притегли като обвинен за закононарушение по член 343, алинея 3, оферти 6 и 7, писмен знак „ б “, по отношение на алинея 1, писмен знак „ в “, по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс. Това действие се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години.  Преди приключване на 72-часовия период на предварителното задържане под стража, прокуратурата внесе искане във Варненския областен съд. С определение съдът взе по отношение на Петър З. най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража. И досега обвиненият е в ареста.

По време на следствието на тежкия пътен случай, станал в региона на Морската градина на многолюден бул., прокуратурата назначи седем експертизи. Изготвени бяха съдебномедицинска експертиза на починалия Мартин и на обвинения, както и съдебно-химическа, дактилоскопна, видеотехническа, съдебнопсихиатрична и сложна автотехническа и геодезическа експертиза. В хода на следствието бяха разпитани 17 очевидци.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР