Само 50 дни след тежкия пътен инцидент, при който загина

...
Само 50 дни след тежкия пътен инцидент, при който загина
Коментари Харесай

Прокуратурата предяви материалите по делото срещу шофьора без книжка, убил балетист от варненската опера

Само 50 дни след тежкия пътен случай, при който почина 38-годишният балетист от варненската опера Мартин Ч., Окръжната прокуратура във Варна завърши следствието и предяви материалите по делото против неправоспособния лидер Петър З.

Припомняме, че на 10 септември тази година 25-годишният Петър, управлявайки „ БМВ “ без дееспособност и с превишена скорост, блъсна 38-годишния Мартин, след което избяга от местопроизшествието и се укри. Той бе разгласен за общодържавно търсене.

След задържането му Окръжната прокуратура във Варна го притегли като обвинен за закононарушение по член 343, алинея 3, оферти 6 и 7, писмен знак „ б “, по отношение на алинея 1, писмен знак „ в “, по отношение на член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс. Това действие се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 15 години. Преди приключване на 72-часовия период на предварителното задържане под стража, прокуратурата внесе искане във Варненския областен съд. С определение съдът взе по отношение на Петър З. най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража. И досега обвиненият е в ареста.

По време на следствието на тежкия пътен случай, станал в региона на Морската градина на многолюден бул., прокуратурата назначи седем експертизи. Изготвени бяха съдебномедицинска експертиза на починалия Мартин и на обвинения, както и съдебно-химическа, дактилоскопна, видеотехническа, съдебнопсихиатрична и сложна автотехническа и геодезическа експертиза. В хода на следствието бяха разпитани 17 очевидци, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР