Само 43 от повече от 8000 американски военнослужещи, които бяха

...
Само 43 от повече от 8000 американски военнослужещи, които бяха
Коментари Харесай

Само 43 от повече от 8000 уволнени от американската армия заради отказ от ваксина срещу Covid се присъединиха отново

Само 43 от повече от 8000 американски военнослужещи, които бяха уволнени от армията заради отвод да бъдат имунизирани против Covid-19, са поискали да се причислят още веднъж осем месеца след формалното анулиране на мандата за ваксина, съгласно данни, предоставени от военните клонове.

Много републиканци настояват, че мандатът за ваксина е навредил на напъните за набиране и задържане на военни, което е част от обосновката за принуждаването на Министерството на защитата да анулира условието за ваксина. Военните постановиха имунизацията единствено за 15 месеца от август 2021 година до януари 2023 година, когато тя беше анулирана със закон като част от Закона за позволение за национална защита. Това означи може би първия път в историята на американската войска, когато условието за ваксина беше анулирано.

Но след анулацията единствено 19 бойци са се включили още веднъж към армията, до момента в който 12 са се върнали в морската пехота, съгласно представители на службата. Числата са още по-малки за Военновъздушни сили и Военноморски сили, където надлежно единствено един и двама са се включили, споделиха службите.

Докато републиканците показаха, че мандатът за имунизацията основава проблем със задържането, Министерството на защитата споделя, че всички военни служби са надхвърлили задачите си за задържане за първите 10 месеца на фискалната 2023 година, която стартира на 1 октомври 2022 година Службите са надхвърлили цели за задържане, макар че армията е изправена пред провокации при набирането на нови военнослужещи.

Дж. Стивън Морисън, шеф на Глобалния център за здравна политика към Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, разказа числата като „ незначителни “ и сподели: „ уповавам се, че оказва помощ да се сложи въпросът в леглото “.

Министърът на защитата Лойд Остин наложи имунизацията за всички военнослужещи, откакто получи утвърждение от Администрацията по храните и медикаментите. Някои републикански законодатели се опълчиха на мандата, макар че имунизацията против Covid-19 е една от повече от 15 ваксини, изисквани от Министерството на защитата.

Републиканският сенатор Томи Тубервил, като част от продължаващата борба за властта му над повече от 300 военни претенденти, настоя, че мандатът за имунизацията е „ нарушил готовността “ и „ изтощил редиците “ на силите.

В писмо, което написа по-рано този месец до секретарите на флота, военновъздушните сили и армията, републиканецът от Алабама сподели, че уволнението на хиляди военнослужещи също е навредило на набирането и задържането на военни.

През юли републиканските сенатори Тед Круз от Тексас и Дан Бишоп от Северна Каролина се пробваха да вкарат изменение в Закона за позволение за национална защита, с цел да възстановят членовете на службата, „ непозволено уволнени “ заради мандата за ваксина.

„ Не мисля, че в миналото е имало действителни доказателства, че това е пречело на набирането или задържането “, сподели Морисън. „ Имаше известно бърборене, само че вие знаете действителността, в случай че влезете в армията и се подложите на цялостен набор от разнообразни медицински ограничения. “

Но месеци откакто мандатът за имунизацията беше анулиран, единствено най-малката част от освободените от армията желаеха да се върнат.

Експерти спекулират, че по-младите бойци може да са напуснали и да са намерили други кариерни пътища, до момента в който по-възрастните военнослужещи може да са виждали в това причина за ускорение на пенсионирането.

„ Някои хора към този момент бяха на път да изоставен армията и не желаеха да получат имунизацията и просто не им пукаше и мисля, че това може да съставлява забележителна част от лицата, показани в данните, “ сподели Кейт Кузмински, шеф на Програмата за военни, ветерани и общество в Центъра за нова американска сигурност.

Кузмински сподели, че отводът от мандата за ваксина може също да е бил излаз от армията за някои военнослужещи, които не са имали различен метод да нарушат другояче обвързващ ангажимент. Междувременно военнослужещите с повече години работа може да са намерили за мъчно да обяснят пропуск в автобиографията си на съвета за покачване и са решили да не се причисляват още веднъж.

„ Не виждам този брой да скочи доста “, сподели Кузмински. „ Може да видите единици и две в бъдеще. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР