Само 40% от живеещите на Стария континент имат основни цифрови

...
Само 40% от живеещите на Стария континент имат основни цифрови
Коментари Харесай

80 милиона европейци никога не са използвали интернет

Само 40% от живеещите на Стария континент имат съществени цифрови умения, заяви еврокомисарят Мария Габриел

Има 80 милиона европейци, които в никакъв случай не са употребявали интернет, а единствено 40 % от европейските жители имат съществени цифрови умения - това са 169 милиона европейци. Това сподели еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел на форума " Учители за цифрово обучение ", представена от Българска телеграфна агенция.

Ефектите от цифровизацията ще бъдат изцяло забележими след няколко години, когато може да се проучва по-нататъшното образование или кариерата на учениците, уточни Габриел.
Тя съобщи, че посредством цифровизирането на образованието и потреблението на новите благоприятни условия на технологиите учителите трансформират живота на днешните деца към по-добро и им дават още един небосвод за сполучлива реализация. 

Употребата на цифрови електронни платформи е допустима за всички образователни предмети, само че цифровото наличие би трябвало да поддържа педагогиката, а не противоположното, сподели Мария Габриел. Тя подчертава и върху това от какъв брой рано би трябвало да стартира цифровото образование при децата. Опитът демонстрира, че положителната цифрова тактика включва образование на съществени цифрови качества на равнище начално учебно заведение, само че е добре да се стартира и по-рано.

" Нека не се плашим от това, тъй като нашите деца се сблъскват със смарт телефони, с преносими компютри и с необятна гама от цифрови устройства още в най-ранна възраст. И учебните заведения би трябвало да отдават дължимото на тази реалност ", разяснява еврокомисарят Мария Габриел. Тя съобщи, че се нуждаем от добре построено и премислено цифрово обучение, с стратегия, която да приспособява цифровите умения по отношение на възрастта на децата. По този метод ще има опция за сериозно мислене при децата и учениците, както и благоприятни условия за иновативност и креативност, които в никакъв случай няма да могат да бъдат заместени от машините и технологиите./ Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР