Само 4,4 процента от населението на Франция (или 2,8 милиона

...
Само 4,4 процента от населението на Франция (или 2,8 милиона
Коментари Харесай

Само 4,4 процента от населението на Франция са се заразили с коронавируса

Само 4,4 % от популацията на Франция (или 2,8 милиона души) са се заразили с новия ковид - доста повече, в сравнение с съгласно формалната статистика, само че доста по-малко от нивото за реализиране на така наречен "стаден имунитет ", демонстрира проучване на научния институт "Пастьор ", представено от Ройтерс.

В проучването, оповестено през вчерашния ден в сп. "Сайънс ", се показва, че процентът на инфектираните в най-силно засегнатите региони - Източна Франция и региона на Париж - е приблизително сред 9 и 10 на 100.

Около 65 % от популацията би трябвало да бъде ваксинирано, в случай че желаеме да направляваме пандемията само посредством имунитета, се споделя в проучването.

Стадният имунитет е обстановка, при която задоволително хора от популацията развиват имунитет против дадена болест, с цел да може дейно да се спре разпространяването на съответната болест.

Процентът на инфектираните е измерен от института "Пастьор " на 11 май, когато Франция стартира да облекчава съвсем двумесечните карантинни ограничения.

"Нашите резултати демонстрират, че без ваксина стадният имунитет самичък по себе си няма да е задоволителен да се избегне втора вълна след унищожаване на ограничаващите ограничения. Поради това ограниченията за ефикасен надзор би трябвало да бъдат непокътнати и след 11 май ", означават откривателите.

Броят на смъртните случаи, свързани с вируса, във Франция през вчерашния ден доближи 27 074, а формалното число на инфектираните - 177 700.

Институтът "Пастьор " уточни също, че въведеният на 17 март режим на самоизолация е съдействал за фрапантно понижаване на степента на възпроизвеждане на коронвируса (число, показващо на какъв брой души инфектиран човек може да съобщи вируса). За 55 дни тя е спаднала от 2,9 на 0,67 души.

Вчера беше огласено и испанско проучване със сходни резултати. То сочи, че към 5 % от популацията на Испания се е заразило със болестта и в страната, която също последователно излиза от ограничаващ режим, не е налице стаден имунитет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР