Само 33% от българите сключват доброволна застраховка. В Русе през

...
Само 33% от българите сключват доброволна застраховка. В Русе през
Коментари Харесай

Едва 30 % от българите се застраховат доброволно

Само 33% от българите подписват доброволна застраховка. В Русе през последните месеци ползата към полиците се усилва. Най-предпочитани са за живот и здраве.

Русе

Въпреки че е пенсионер, към този момент пета година Никола Генчев не пропуща да направи застраховка както на автомобила си, по този начин и на парцела си. 78-годишният мъжтвърди, че сумата не е толкоз огромна, само че пък му обезпечава успокоение при възможен пожар илинаводнение в дома му.
Никола Генчев
„ Смятам, че застраховките би трябвало да са наложително, тъй като обезпечават едно успокоение най-много финансово на притежателите на недвижими парцели и на транспортните средства. ”
Според Венцислав Великов, който се занимава със застрахователни полици повече от 15 години, действителният % на хората, които желаят да имат застраховка е доста по-нисък от 30 %. Причина за това са наложителните полици, които се изискват от институции и банки.
Венцислав Великов – осигурителен сътрудник
„ В България остаряла истина е, че застраховките се вършат по насила.Макар, че има лека наклонност на покачване, действително не повече от 10 % от хората имат действително доброволна застраховка. Защо наблягам действителна, по формалните статистики доброволни водим и застраховките имущество,които са към банка. ”
През последните месеци в Русе доста са се нараснали хората, сключващи застраховка гражданска отговорност, като хората с такива полици сега са 90 на 100. Според застрахователите обаче, това се дължи на строгите наказания в закона, които плануват с изключение на санкцията и събаряне на регистрационните табели на колата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР