Само 25 големи града по света, повечето от които в

...
Само 25 големи града по света, повечето от които в
Коментари Харесай

25 големи града по света са отговорни за над половината от парниковите газове

Само 25 огромни града по света, множеството от които в Китай, са виновни за над половината от парниковите газове, сочи проучване на проби от 167 градски центрове, представено от Ройтерс.

На глава от популацията обаче излъчванията от градовете в най-богатите региони на света остават като цяло по-високи от тези в градските центрове в разрастващите се страни, съгласно изследването, оповестено в сп. " Фронтиърс ".

В него са съпоставени парниковите излъчвания в 167 града от 53 страни, като е открито, че 23 китайски града, измежду които Шанхай, Пекин и Хандан, наред с Москва и Токио, са виновни за 52 % от общото количество излъчвания на планетата.

Изследването включва повече градове в Китай, Съединени американски щати и Европейски Съюз поради огромния им принос за световните излъчвания и смисъла им в дебата за кимата. Авторите акцентират забележителната роля на градовете за понижаване на излъчванията.

Средните световни температиру към този момент са нарастнали с над 1 градус по Целзий спрямо прединдустриалния референтен интервал и са напът да надвишат ограничаването от 2,5-2 градуса, несъмнено в Парижкото съглашение.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР