Само 22% от британците са на мнение, че Брекзит е

...
Само 22% от британците са на мнение, че Брекзит е
Коментари Харесай

Проучване: едва 22% от британците смятат, че Брекзит е помогнал на Великобритания

Само 22% от британците са на мнение, че Брекзит е въздействал удобно на Обединеното кралство. Това излиза наяве от проучване на организацията за пазарни изследвания " Опиниум ", в което са взели участие над 2000 английски гласоподаватели, съобщи " Гардиън ".

Само един на всеки 10 души (10%) има вяра, че напускането на Европейски Съюз е помогнало за персоналното му финансово положение против 35%, които настояват, че е оказало негативен резултат. Само 9% показват, че Брекзит е въздействал позитивно на Националната здравна работа (NHS) срещу 47%, които следят отрицателно въздействие.

Цели 63% от интервюираните допускат, че излизането от блока е фактор за подхранването на инфлацията и повишението на разноските за живот.

Проучването демонстрира, че седем години и половина след референдума и три години след момента, в който Обединеното кралство публично напусна единния пазар и митническия съюз, английската общност счита Брекзит за неуспех, заключват откривателите.

Джеймс Крауч, специалист от " Опиниум ", твърди, че нараства недоволството измежду британците за негативните резултати на Брекзит върху разнообразни аспекти от живота:

" Запазва се публичното неодобрение от метода, по който държавното управление се оправя с Брекзит, следят се проблеми даже в сфери, за които по-рано се предвиждаше, че ще има изгода от напускането на Европейски Съюз. 51% от гласувалите за овакантяване в този момент считат, че Брекзит е бил неприятен за способността на Обединеното кралство да управлява имиграцията, увеличавайки натиска върху проблем, по който държавното управление е уязвимо. Въпреки това Брекзит евентуално ще бъде вторичен въпрос на идващите избори в съпоставяне със положението на стопанската система и NHS, които са ясният приоритет за гласоподавателите ", изяснява той.

Следващите парламентарни избори в Обединеното кралство ще се проведат не по-късно от 28 януари 2025 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР