Само 1317 български граждани декларирали през миналата година окончателни данъци

...
Само 1317 български граждани декларирали през миналата година окончателни данъци
Коментари Харесай

Само 1317 българи декларирали данъци от доходи от чужбина

Само 1317 български жители заявили през предходната година дефинитивни налози от приходи, добити в чужбина, оповестиха за „ Монитор “ от Националната организация по приходите (НАП). Декларираните налози за внасяне на налози в България са 5 млн. лева Говорителят на приходната организация Росен Бъчваров заяви за „ Монитор “, че най-често въпросните пари се декларират за приходи, получени в огромните страни от Европейски Съюз Германия, Франция, Англия.

От приходната организация оповестиха още, че окончателните налози върху приходите от чужбина на локалните физически лица към този момент се заявяват един път годишно с подаването на годишна данъчна декларация за облагане на приходите. Срокът за обявление и внасяне на дължимия финален налог за приходи, добити през 2017 година, е до 30 април 2018 година

До края на 2016 година дължимият финален налог за приходите от чужбина се внасяше настоящо, до края на месеца, идващ тримесечието на придобиването на приходите, и се заявяваше с подаване на декларацията за дължими налози по член 55 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Отделно от това, получените през годината приходи се заявиха в Приложение № 8 на годишната данъчна декларация за облагане на приходите (по член 50 от ЗДДФЛ) за годината на придобиването им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР