Съмнявам се темата за Северна Македония да бъде застъпена през

...
Съмнявам се темата за Северна Македония да бъде застъпена през
Коментари Харесай

Шкварек: Темата за Македония е като археологическа находка, на масовия българин не му пука

Съмнявам се тематиката за Северна Македония да бъде застъпена през идната предизборна акция. На по-голямата част от българите тематиката за Македония им е значима на маса, само че тя не им задоволително значима, с цел да гласоподават. Масовият българин не се интересува. На всеобщия българин не му пука. Това съобщи в студиото на " Часът на избора " по телевизия " Евроком " представителят за България на Европейските консерватори и реформисти Кристиян Шкварек по отношение на тематиката за отбраната на жителите с българско съзнание в Северна Македония.

Когато се подвигна ветото, имаше теории, че ще излязат хората по улиците. 5 индивида не излязоха. За колчетата на София ще излязат пет индивида, за тротинетките. Но не и за Македония. Няма и да излязат. В България Македония е тематика като археологическа находка. Тя е надълбоко в съзнанието и сърцето на всеки българин, само че е хванала плесен и той надълбоко не я асоциира с нещо настоящо, за което да се бори, смята Шкварек.

Категорично има две отзиви по връзки на Македония и това е огромен проблем. В България сега се постанова все по-шумно една демократична общественост, която застава непосредствено против националния интерес на страната. Помня по какъв начин се изсипа една плеяда от публикации. Либералните медии пуснаха по какъв начин има македонски народ в историята, дори и преди 44-а година. И че може би би трябвало да си променяме позицията по въпроса с езика, с историята. " Стига с този национализъм ". " Хайде оставете я тази история ", " хайде България да клекне ". Има две отзиви и за жалост антибългарското мнение е доста мощно застъпено, разяснява още Кристиян Шкварек.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР