Съмнение в правотата на тест за коронавирус изрази родител на

...
Съмнение в правотата на тест за коронавирус изрази родител на
Коментари Харесай

Сигнал за нов лъжлив тест за коронавирус - този път на дете от столична детска градина

Съмнение в правотата на тест за ковид изрази родител на едно от децата, диагностицирани с COVID-19 в столичната 185-та детска градина. За позитивния тест на детето бащата Денислав Димитров научава в събота, споделя той пред bTV. 
„ Взеха проба на дребната и на огромната, като следобяд ни звъннаха и се показаха за РЗИ, с цел да ни кажат, че пробата на едната е позитивен. На другата – негативен “, споделя Денислав.

Пускат проучване в частна лаборатория и то демонстрира, че всички в фамилията са с отрицателен резултат за ковид, в това число и дъщерята, която по-рано е била с позитивен тест.
„ Решихме да си пуснем тест в една от лабораториите, които попадат в листата на РЗИ за приети лаборатории. Пуснахме PCR на дребната, която съгласно РЗИ е позитивна, и на мен и брачната половинка ми, които също са негативни. Дадохме тест и за антитела. Антителата също са негативни “, споделя Денислав.
В момента фамилията му е под карантина.
Попитахме Столичната районна здравна ревизия каква е практиката при сходни случаи.
Съгласно заповедта носителите подлежат на проучване преди приключване на 14-дневния период. При позитивен резултат карантината се удължава до излизане на негативен резултат “, дадоха отговор от инспекцията.
Емблематичен беше случая от Доспат, когато 73-ма души с позитивна проба за ковид, след това се оказаха здрави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР