Самите постройки са устойчиви, надеждни и енергийно ефективни. За първи

...
Самите постройки са устойчиви, надеждни и енергийно ефективни. За първи
Коментари Харесай

България Полудя По Това! Ето Как Да Си Построим Къща Само За 1000 Евро! Истина Е!

Самите постройки са устойчиви, надеждни и енергийно ефикасни. За първи път сходни къщички на Стария континент се появяват в скандинавските страни.

„ Още от учебно заведение се интересувам от зелен жилищен дизайн. Имах достойнството да бъда поканен от Harald Medboe, където научих по какъв начин да изградя такава къща от сламени бали. Ако на запад този план може да бъде специфичен, то тук може да се трансформира в обществен план, тъй като цената на балите сено е извънредно ниска,

споделя Брашов, който преди няколко месеца прави първата сходна къща, която му е коствала не повече от 2000 лв..

Всеки, когато чуе къща от плява автоматизирано мисли за историята за трите дребни прасенца. Но нещата не стоят тъкмо по този начин. Къщите от плява са по-устойчиви на земетресение от бетона, тъй като са еластични. Имат съвършена изолираност, по този начин, че няма потребност от други допълнения. Единственият проблем е непотребната вода. Издържат на 19% навлизане на вода навътре в стените. Също по този начин, тази къща няма да изгори, макар, че всеки се притеснява от заплаха от пожар. Има направени проби. Хората могат да се опитат да подпалят една бала и сами да се уверят, че не гори “, твърди архитектът.

Според Богдан Брашов изработката на сходна къща не е комплицирана, само че изисква да се следват няколко съществени правила. Едно от тях е да се сложи пиедестал от камък с дебелина 50-70 см. Върху него – стоманобетонна плоча, след което дървени шишчета, които оказват помощ, с цел да не се подхлъзва сламата.

В капан сред стените от дървени палети, свързани с тел се слага балите, с цел да може да устоят къща с височина до 4 метра. След като е построена постройката, може да се замаже с глина и нарязана плява, а по-късно да се изпръска с вар. Самият покрив се прави най-вече от дървен материал. През летния интервал в къщата е ветровито, а през зимния – топло. Ако извършите зелен покрив (да насадите трева или мъхове), разноските за отопление спадат с до 30%.

http://delo.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР