Сами ли сме във Вселената? Този въпрос не спира да

...
Сами ли сме във Вселената? Този въпрос не спира да
Коментари Харесай

Между фантастиката и историята: Шест невероятни теории за древни извънземни

Сами ли сме във Вселената? Този въпрос не стопира да разпалва въображението на доста хора.

Някои от тях са уверени, че извънземни не просто съществуват, само че и са посещавали нашата планета неведнъж през вековете. Те също по този начин считат, че има неоспорими доказателства в поддръжка на това изказване.

Учените, несъмнено, са на напълно друго мнение, само че все пак някои меко казано странни теории не престават да се радват на забележителна известност. Ето и част от тях:

Природни бедствия или оръжия?

Според редица уфолози историята на човечеството изобилства от образци за естествени бедствия, провокирани от извънземни. Каква е била тяхната цел обаче е противоречив въпрос.

Noah's Ark 2.0: Science nerd ponders a modern re-write of the biblical story.
— Nat Geo Photography (@NatGeoPhotos)
Някои са на мнение, че по този метод посетителите от други планети са желали да управляват броя на хората, обитаващи Земята. Други пък изричат една още по-смела догадка – че въпросните бедствия били непряк резултат от потреблението на високотехнологични оръжия.

Поддръжниците на тези теории считат още, че образец в това отношение е Всемирният потоп. Те акцентират, че именитото събитие участва в редица религии, в това число християнството, исляма и индуизма, което навежда на мисълта, че то фактически се е случило.

Космически заболявания

Темата за появяването и разпространяването на рискови вируси и бактерии през последните години се трансформира в нещо доста повече от обект на научни проучвания. Пандемията от COVID-19 образно сподели какъв брой рискови могат да бъдат заболяванията.

И до момента в който редица учени се пробват да дадат отговор на въпроса кои са най-ефикасните способи за предварителна защита и отбрана, някои уфолози считат, че от космоса ни дебнат още по-големи закани. Според тях извънземни са отговорни за едни от най-опасните болести, познати на човечеството. Те показват, че съществуват разкази за „ сребристи дискове “, които разпръсквали мистериозна мъгла по време на чумната зараза, върлувала в Европа през XIV в.

Не бива да се не помни и още нещо – има доказателства, че живи организми могат да съществуват на астероиди. Това повдига въпроса дали е допустимо сходен обект, пренасящ изцяло непознати бактерии, някой ден да падне на нашата планета и да провокира невиждана до този миг пандемия.

Шансовете сходно нещо да се случи са минимални (повечето астероиди въпреки всичко даже и не доближават земната повърхнина, защото изгарят в атмосферата), само че въпреки всичко съществуват.

Изчезнали без диря

По целия свят съществуват митове за цивилизации, изчезнали безследно. Един от най-известните образци са нефилимите, за които се загатва на две места в Стария завет. Те били исполини, деца на „ синовете Божии “ и „ дъщерите човешки “. Според множеството уфолози, нефилимите в действителност са съществували и били потомци на извънземни, посещавали нашата планета в далечното минало.

: River House ruins, Cedar Mesa, Utah.

Built by the Native American Anasazi people into cliff bluffs along the San Juan River, these pueblo houses also contain petroglyphs & ancient artworks.
— Paul Cooper (@PaulMMCooper)
Изследователите на НЛО дават и други образци – като мистериозната индианска просвета Анасази. Нейните представители обитавали територията на американските щати Колорадо, Юта, Аризона и Ню Мексико. Те оставили след себе си впечатляващи скални жилища, които през днешния ден са оповестени за национално културно завещание и са под отбраната на ЮНЕСКО.

Каква е повода за изгубването на Анасази е въпрос, на който учените към момента не могат да отговорят изрично. Те сочат разнообразни фактори – като всеобщи миграции, климатични промени, провокирали тежки суши и военни спорове.

Това дава съображение на някои уфолози да считат, че в изгубването на Анасази са забъркани извънземни същества – или че самите представители на тази просвета били гости от друга планета.

Злато в атмосферата

Легендата за Ел Дорадо се ражда през XVI век, когато испански завоеватели видели по какъв начин локален индиански водач изхвърлил ритуално голямо количество злато в езерото Гуатавита, намиращо се на към 60 км. от колумбийската столица Богота.

El Dorado. Atlantis. The Lost City of Z. Such places have enticed generations of explorers who usually return empty-handed—if they return at all
— National Geographic (@NatGeo)
Преданията за съществуването на митичен златен град завладели въображението на редица авантюристи, които се впуснали в безразсъдни експедиции с вярата да го открият. Поддръжниците на концепцията, че същества от далечни светове са посещавали Земята през вековете, виждат в Ел Дорадо още едно доказателство в поддръжка на своите теории. Те допускат, че извънземните употребявали земното злато в атмосферата си, с цел да отразяват слънчевите лъчи и по този метод да поддържат изискванията за живот на своята планета. Според тях въпросните същества употребявали благородните метали, които хората непринудено им осигурявали.

Подземните скривалища на извънземните

Една от най-интригуващите митове на индианците от племето Хопи е за така наречен хора-мравки. Според преданията те помогнали на човечеството да преодолее две апокалиптични събития и научили хората по какъв начин да ловуват и съхраняват храните си.

Не е изключително изненадващо, че уфолозите виждат в легендите за хората-мравки следващо доказателство за извънземни визити. Те поддържат изказванието си с открити рисунки, на които тези митични същества са изобразени с издължени глави и огромни очи – нещо, особено за емблематичните „ дребни сиви извънземни “.

И още – „ специалистите “ настояват, че хората-мравки съществуват и през днешния ден и се крият в леговища под земната повърхнина. Предполага се, че едно от тях се намира в Дулче, Ню Мексико, в непосредствена непосредственост до секретна военна база.

Лазерният лъч на Архимед

Възможно ли е някои от най-гениалните персони, раждали се в миналото – като Аристотел, Галилео Галилей и Алберт Айнщайн, да са общували с извънземни същества? Редица уфолози са уверени, че това е тъкмо по този начин. Те дават образец с видния древногръцки академик Архимед. Предполага се, че по време на обсадата на Сиракуза той съумял да изгори доста противников кораби благодарение на огромни огледа, които отразявали слънчевите лъчи и образували топлинен лъч.

Още през Ренесанса това хипотетично оръжие се трансформира в предмет на разгорещени разногласия. Рене Декарт го отхвърля като „ невероятно “, само че някои модерни проучвания потвърждават, че огромен брой добре полирани бронзови или медни щитове биха могли да концентрират слънчевата светлина и да я трансфорат в рисково оръжие. Уфолозите на собствен ред имат по-различно пояснение. Според тях, Архимед просто „ взел назаем “ извънземен лазерен лъч, благодарение на който за секунди изпепелил вражеския флот.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР