Самата Радева коментира, че не е била вътре в мерцедеса,

...
Самата Радева коментира, че не е била вътре в мерцедеса,
Коментари Харесай

Развръзката На Драмата С Десислава Стоянова И Магазина За Рокли

Самата Радева разяснява, че не е била вътре в мерцедеса, до момента в който служителка на НСО и еднообразен катаджия са спорили. Според очевидеца това се е случило, откакто тя слязла от колата и е влезнала в магазина.

След случилото се службата стартира инспекция на случая и в този момент оттова оповестяват, че на лидера на автомобила е формиран акт от контролните органи и е санкциониран за нарушаване по член 183, ал.З, т. 5 от Закона за придвижване по пътищата - " навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно транспортно средство, или се движи в неразрешената посока на еднопосочен път ". Справка демонстрира, че санкцията за такова нарушаване е 30 лв..

Началникът на екипа за защита пък е осъден по дисциплинарен ред, само че от службата не прецизират каква тъкмо е глобата.

За цялата предходна година са били регистрирани 28 пътнотранспортни катастрофи с коли на НСО, а 11 нейни чиновници са били глобени. На петима са формирани актове за открити административни нарушавания, а на други 6 е публикуван електронен фиш в отсъствието на надзорен орган.

Недоволството на жителите стана причина шефът на службата военачалник майор Данчо Дяков да обещае предходната година, че използването на специфичен режим към този момент ще бъде изключение, а не процедура. Тогава той изясни, че има негово предписание за това поради позволени неточности с коли на НСО.

От сегашните отговори на службата излиза наяве, че НСО сега охранява общо 47 души и дава профилиран превоз на 36.

По закон с друга степен на защита се употребяват президентът, ръководителят на Народното събрание, министър председателят, вицепрезидентът и основният прокурор. Специализиран превоз употребяват министрите, членовете на Конституционен съд, ръководителят на Върховния касационен съд, ръководителят на Върховния административен съд, омбудсманът, кметът на София.

Службата обаче на процедура може да охранява който реши, в случай че реши, че обещано лице е под опасност. Законът дава опция да се дава защита на " други лица,свързани с националната сигурност, похищението по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в Републиката ". НСО прецизира, че по този параграф охранява четирима души. В момента пък има единствено един защитаван народен представител. Всички имена обаче са " държавна загадка ".

Преди време някогашният към този момент вицепремиер Валери Симеонов разгласи, че от НСО са му дали отговор, че почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган продължава да е под защита, защото " комисията несъмнено е открила рискови закани, както от територията на България, по този начин и такива, зародили отвън нея ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР