Съли - жълтият лабрадор на 41-вия президент на САЩ Джордж

...
Съли - жълтият лабрадор на 41-вия президент на САЩ Джордж
Коментари Харесай

Кучето на Джордж Буш-старши постъпи на нова служба

Съли - жълтият лабрадор на 41-вия президент на Съединени американски щати Джордж Х.У.Буш - ще се грижи за военни ветерани в американския медицински център "Уолтър Рийд " близо до Вашингтон, щата Мериленд, съобщи Ройтерс.

В сряда кучето пое новата си служба в помощ на потърпевши при военна работа лица. Съли се прочу като куче-помощник на Джордж Буш през последните дни от живота му. На погребението на президента в Капитолийската ротонда през 2018 година лабрадорът лежа правилно до ковчега на своя собственик.

В медицинския център "Уолтър Рийд " Съли ще поддържа, успокоява и разведрява потърпевшите ветерани, техните родственици, както и чиновниците. С новите си отговорности Съли ще спомага за понижаване на напрежението и ще внася позитивна атмосфера в заведението.

"Съли ще раздава своята любов в болница "Уолтър Рийд ". Той беше влюбчив другар, когато моят дядо имаше най-голяма потребност от това, " написа в Туитър Джена Буш Хейгър - внучката на Джордж Буш-старши.

Жълтият лабрадор е едно от седемте кучета в медицинския център. Всеки месец те реализират "средно по 2500 общувания и работят по 200 часа, " се споделя в известие на центъра.

Съли е на две години и половина. Той е минал особено образование в организацията "Америкас ветдогс " и може да оказва помощ на възрастни хора. При полагането на клетва за работа във военния център за ветерани Съли гордо подвигна глава и изпъчи гърди. "Америкас ветдогс " снима момента и го разгласява във Facebook, където видеоклипът събра доста аплодисменти. Съли се закле да служи на ветераните "без да ги заплашва или травмира. " След това облече "военна униформа " - премяната, която ще носи по време на работа.

Съли носи името на американския капитан Чесли Салънбъргър "Съли " - водачът, който съумя да приземи пътнически аероплан в река Хъдсън, когато и двата мотора на самолета отхвърлиха заради конфликт с ято патици при политане от нюйоркското летище "Лагуардия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР