Салатата стана по-скъпа от мръвката. За кило краставици и кило

...
Салатата стана по-скъпа от мръвката. За кило краставици и кило
Коментари Харесай

Салатата по-скъпа от пържолата

Салатата стана по-скъпа от мръвката. За кило краставици и кило домати, купени от Четвъртък пазара, пловдивчани броят към 7.50 лева За същите пари практичните домакини могат да вземат цяло пиле или кило и половина кайма. Ако се хване промоция в огромен хранителен магазин, кг пържоли излиза под 6 лв..

Краставиците са с обичайно високи цени и по пазарите и в хипермаркетите - към 4 лв.. Последните обаче могат да си разрешат да пуснат промоционални цени, до момента в който търговците на дребно заобикалят този ход. Доматите, импорт от Турция, в огромен търговски обект са 3.45 лв., приблизително толкоз са и на пазара. Салата айсберг не пада под 3,50 лв. за кило, да не приказваме, че дребни търговци пробват пазара и с етикет от 6 лв.. Марулята върви сред 1.40-160 лв., връзката лук - по левче, също толкоз са и репичките. В средата на зимата в комерсиалната мрежа съвсем не се предлага български зеленчук, в случай че не броим картофите.

Според данните на Държавната комисия по тържищата и борсите за последната седмица вносните краставици потеглят с цена на едро приблизително от 2.30 лв.. Доматите пък на 2.21 лв. за кило.

Краставици с мирис на риба

Ако краставиците, импорт от Гърция, имат лек и непоказен мирис на риба, то доста е евентуално да са отглеждани по новаторска технология аквапоника. Този метод разрешава да се отглеждат по едно и също време риби и зеленчукови култури. В България напълно не се ползва постоянно, а първото оборудване по този прийом бе построено през 2017 година във Видинско от 20-годишен студент по биотехнологии. Гръцките фермери обаче са по-напред в модерната технология.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР