Салах Абдеслам е изведен от затвора Фльори-Мерожис във Франция тази

...
Салах Абдеслам е изведен от затвора Фльори-Мерожис във Франция тази
Коментари Харесай

Франция изпрати терориста Салах Абдеслам на съд и в Белгия

Салах Абдеслам е изведен от пандиза " Фльори-Мерожис " във Франция тази заран, с цел да бъде екстрадиран в Белгия, съобщава " Брюксел Таймс ".

Там той ще бъде съден през октомври за терористичните офанзиви в Брюксел през март 2016 година

Роденият в Брюксел френски жител беше изведен от пандиза сред 8.00 и 8.30 часа тази заран и закаран на летище, откъдето ще отлети със аероплан за Белгия.

Абдеслам е последният жив член на групата джихадистки атентатори, които убиха 130 души в Париж и Сен Дени на 13 ноември 2015 година

Групата беше част от терористична клетка на " Ислямска страна ", която извърши и нападение в Белгия на 22 март 2016 година, при което починаха 32 цивилни и трима причинители, а над 300 бяха ранени.

На 29 юни съд в Париж осъди Абдеслам на пожизнен затвор без право на подмяна. Той не апелира присъдата. Така той стана петият обвиняем във Франция, наказан на пожизнен затвор - най-тежкото наказване в страната, което прави опцията за освобождение минимална.

След прехвърлянето му в Белгия той ще бъде затворен в белгийски затвор, преди на 12 септември да стартира нов правосъден маратон за атентатите в Брюксел. Делото може да продължи от шест до осем месеца, съгласно федералната прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР